32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Her 10 Kişiden 1’i Düzenli Beslenemiyor! Yoksulluk Endişesi Arttı

Malta’da yoksulluk endişesi giderek artıyor. Avrupa Birliği gelir ve yaşam koşulları istatistiklerinin yıllık bir parçası olarak yapılan araştırmada, katılımcılara her iki günde bir et, balık veya vejeteryan alternatifi içeren “düzenli bir öğün” karşılayıp karşılayamadıkları soruluyor.

2023 yılında yapılan araştırmada Malta halkının %9,4’ünün düzenli olarak böyle bir öğünü karşılayamadığı ortaya çıktı.Bu oran, AB ortalaması olan %9,5’e oldukça yakın.

Ne yazık ki, Malta’daki gıda yoksulluğu 10 yıl öncesine kıyasla artmış durumda. 2013 yılında gıda sıkıntısı çekenlerin oranı %15,5 iken, bu sayı 2017’de hızlı bir şekilde düşerek %5,6’ya gerilemişti. Ancak o tarihten bu yana yeniden yükselişe geçen oran, 2023 yılında %1,9 artış kaydederek bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı.

Avrupa Birliği genelinde bakıldığında ise düzenli olarak “düzenli bir öğün” karşılayamadığını belirtenlerin en yüksek oranı Romanya’da (%23,3) görülüyor. Romanya’yı sırasıyla Bulgaristan (%19,9) ve Slovakya (%17,8) takip ediyor.

En düşük oran ise sadece %1,3’lük bir kesiminin düzenli öğün sıkıntısı çektiğini belirten Kıbrıs’ta tespit edildi. Kıbrıs’ı sırasıyla İrlanda (%1,6) ve Portekiz (%2,3) takip ediyor.

Beklendiği gibi, gıda yoksulluğu ile gelir seviyesi ve ekonomik performans arasında bir korelasyon olsa da, bu ilişki her zaman kesin değildir. Örneğin, daha zengin bir komşu olan Almanya’da (%13,3) düzenli olarak yeterli beslenemeyenlerin oranı, Polonya’daki (%3,5) oranından çok daha yüksek.

Bu veriler, Malta’da son yıllarda yaşam standartlarında düşüş yaşandığına ve yoksulluk riskinin arttığına işaret ediyor.Hükümetin bu soruna etkili çözümler geliştirmesi ve gıda güvenliğini sağlanması gerekiyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz