27 Nisan 2021-Sevim Bakar/Malta
Malta dil eğitiminde en çok tercih edilen bir ülkedir. Ana dili Maltaca ve İngilizcedir.
Malta ekonomi olarak sıkıntı çekmeyen bir ülkedir. Ülkede evsiz bulunmamaktadır. Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle halkın refah düzeyi normaldir. Ülkenin gelirlerinin yaklaşık %97 sini turizm oluşturmaktadır. Özellikle dil okullarının bunda etkisi vardır. Ülkede 35’ten fazla dil okulu bulunmaktadır ve yıllık bazda ortalama 90.000 kadar öğrenci dil eğitimi için Malta’yı tercih etmektedir.
Malta Avrupa Birliğine üye ülkelerden olduğu için Şengen vizesi almanız gerekmektedir. Şengen vizesine başvurmadan önce yapmanız gereken ise, eğitim almak için hangi eğitim kurumunu seçeceğinizi belirlemek.
Vaka sayılarının düşmesi sebebiyle, şuan online olan eğitimlerin Mayıs ortası gibi yüz yüze eğitime geçmesi beklenmektedir.
Bütün öğrenci vizesi işlemleri Malta’dan yapılacak olup, dil okuluna kayıt olduktan sonra pasaport biyo veri sayfası Malta’da kayıt olunan dil okuluna gönderilmesi gerekiyor.
İşlemlerin gerçekleşme sırası
Dil okulları, öğrencinin pasaportunun biyo-veri sayfasını CVU’ya e-postayla gönderecektir.
İlk inceleme CVU tarafından yapılacak ve onaylananlar daha fazla işlem için Konsolosluğa gönderilecektir.
CVU, öğrencilerin randevu tarih ve saatini okullara bildirecektir.
Öğrenciler bir randevuyu yeniden planlayamazlar, öğrencilerin başvurularını tahsis edilen zaman aralıklarında sunmaları çok önemlidir.
Olağan prosedürler izlenecek ve başvuru sahipleri Türkiye Konsolosluğumuzda mülakata çağrılacaktır.
ELT öğrencilerine vize başvuruları için haftalık ortalama 20 yuva tahsis edilecektir;
Konsolosluğa dil okulunun onayı olmadan ulaşan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
Okul tarafından, e-postayla onaylandığınız andan itibaren 24-48 saat içinde (hafta sonu hariç) bir onay makbuzu ve fatura gönderiliyor ve faturanın tamamı ödendikten sonra öğrenci için resmi bir davet mektubu gönderiliyor.
Sonraki adım ise vize başvurusu için gereken evrakların hazırlanması. Eğitim vizesinin amacı, kurslara, stajlara, öğrenim / değişim programlarına / yaz okullarına katılmaktır. Başvuru sahipleri, bu kategoriye girdiğine dair kanıt sunmalıdır.
Vize başvuru evrakları
Pasaportun aslı : Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve içinde en az 2 boş sayfası bulunan orijinal pasaport sunulmalıdır.
Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu (E -Mail adresi, cep telefonu ve işyeri telefon numarası )
Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Gidiş dönüş uçak bileti
Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası olarak kabul edilmemektedir.
Ders/Derslerin detaylarını, süresini ve ücretini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta eğitim kuruluşundan kabul mektubu ve ödemenin yapıldığını onaylayan makbuz.
Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir.
İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
SGK giriş bildirgesi ve Son 3 Aylık Maaş Bordroları
Sigorta hizmet dökümü: yetişkin başvuruş sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkotlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkotlu olarak temin edilmelidir.
Çalışan veya şirket sahipleri : – Son 3 ay içerisinde alınan orijinal şirket Ticaret Odası kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
Çiftçi ise: Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi
Öğrenciler güncel barkotlu öğrenci belgesi sunmalıdır. Barkotlu öğrenci belgesi e-devlet üzerinden temin edilebilir. Başvuru sahibinin hiçbir geçim kaynağına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan ve gidiş dönüş tarihlerini kapsayan, noterden onaylı, ORJINAL ve GUNCEL taahhütname sunmalıdır. Öğrenciler için, konaklama ücreti ödendiyse günlük 18 Euro, ödenmediyse 30 Euro gösterilmesi gerekmektedir. Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır.
Geliri olmayan kişiler: Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orijinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır. Sponsora ait iş evrakları da olmalıdır.
Reşit olmayanlar için seyahate katılmayacak ebeveyn ya da ebeveynlerden (velayet durumuna bakılmaksızın) orijinal muvaffaka name. Muvaffaka name arkasında noter onaylı Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır.
Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe yada İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
Bütün stajyer başvuru sahipleri için, işveren firmalar tarafından JOBS PLUS’tan alınan, kaşeli ve imzalı belge ‘’Notification of Internships/ Trainees’’.
Başvuru sahibi öğrenciyse ve 25 yaşını tamamlamamışsa e-devletten daha önce hiç çalışmadığına dair 4A hizmet dökümü getirdiği takdirde vize ücretinden muaf tutulacaktır.
Listede yer alan evrakların eksiksiz sunumu işlem sürecinin uzamaması için tavsiye edilir. Evrakların tamamının sunulması vize almayı garanti etmez, her şartta karar konsolosluğa aittir.