27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Kürtaj Yasaları Güncellenecek

Malta’da Kürtaj Yasaları Güncellenecek – Kadının Hayatı Tehlikede İse Üç Doktorun Onayıyla İzin Verilecek

Malta’da kürtaja erişim düzenlemelerini güncelleyecek yeni öneriler sunulmuştur. Sağlık Bakanı Chris Fearne tarafından bugün yapılan bir basın toplantısında açıklanan yeni düzenlemeler, kadınların ciddi sağlık riski altında olmaları durumunda üç farklı doktor, danışman veya uzmandan onay alarak Malta’da kürtaja erişebilmelerine olanak tanıyacaktır.

Fearne, “Kadının hayatı risk altındaysa onu kurtarmamız gerektiği konusunda hemfikiriz” diyerek yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtmiştir.

Yeni düzenlemelerde, üç doktorun onayının gerekliliği vurgulanmaktadır ve bu doktorlardan biri kadının karşı karşıya olduğu sağlık durumu hakkında uzmanlaşmış olmalıdır.

Kürtaj, sadece devlet hastaneleri gibi resmi onayı olan Malta’daki herhangi bir hastanede değil, aynı zamanda Mater Dei gibi devlet hastanelerinde de yapılabilecektir.

Kesin süresi henüz belirlenmemiştir ve üzerinde çalışmalar devam etmektedir.

Malta, Katolik geleneği ve kültürü etkisiyle kürtaj tartışmalarının en yoğun yaşandığı ve en sınırlayıcı yasalara sahip ülke olma özelliğini sürdürmektedir.

Şu anda Malta’da, hem kürtaj yaptırmayı yasaklayan hem de gebeliği sonlandıran bireye ve yardım eden herhangi bir kişiye cezai yaptırım uygulayan 241(1) ve 242. maddelerle yasalar düzenlenmiştir.

Suçlu bir kişiye verilecek ceza, 18 aydan üç yıla kadar hapis cezasını içerebilmektedir.

Eğer kabul edilirse, bu değişiklikler, hayat kurtaran kürtajlar söz konusu olduğunda doktorlar için belirsizliği ortadan kaldıracaktır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz