28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Kurtarma Operasyonu Tartışması: Göçmen Botu Görmezden mi Gelindi?

Malta’da Pazar günü İşçi Partisi taraftarları zaferlerini kutlarken, Akdeniz’de göçmen kurtarma operasyonları konusundaki tartışmalı tutumları yeniden gündeme geldi.

Göçmenlerin denizde sıkışıp kaldıkları durumlarda yardım sağlayan STK Alarm Phone, Pazar sabahı Malta’nın arama kurtarma bölgesi içinde bulunan bir tekneden 32 sığınmacının yardım çağrısı yaptığı ancak cevap alamadıklarını duyurdu.

Göçmen ve mültecilere yardım hattı işleten Alarm Phone, akrabalarından aldığı bilgilerle teknenin GPS konumunu öğrendiğini ancak kendisi doğrudan gruba ulaşamadığını belirtti.

Alarm Phone, Malta yetkililerine sıkıntıdaki tekneyi bildirse de Malta’dan herhangi bir kurtarma girişimi başlatılmadı gibi görünüyor. Neyse ki teknedeki grup, akrabalarının verdiği bilgiye göre tüm yolcuların güvende olduğu belirtilse de resmî bir teyit bulunmuyor, akşam saatlerinde İtalya’nın Lampedusa adasına ulaşmayı başardı.

Malta hükümetinin göçmen kurtarma operasyonlarına ilişkin tutumu daha önce de tartışma yaratmıştı. Bu olay, Malta’nın tutumunun sorgulanmasına ve eleştirilmesine neden olabilir.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz