21.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Organik Atık Ayrıştırmada Başarı! İlk Yarıda Yüzde 12 Artış

Malta atık yönetimi şirketi Wasteserv, 2024’ün ilk yarısında ayrıştırılan organik atık miktarında %12’lik bir artış olduğunu açıkladı. Bu açıklama, Çevre Bakanı Miriam Dalli ve Wasteserv CEO’su Richard Bilocca tarafından memnuniyetle karşılandı.

Organik Atıkta Yükseliş, Siyah Poşette Düşüş

Wasteserv tarafından yapılan açıklamaya göre, Malta’da son 10 yılda geri dönüşüm oranları neredeyse üç katına çıkmış durumda. Bu artışa paralel olarak siyah poşette toplanan atık miktarında da önemli bir düşüş yaşandı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

  • “2010-2013 ortalamasına kıyasla, Malta’daki haneler %31.5 daha az siyah poşet üretiyor.”
  • “2024’ün ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla organik atık toplama miktarında %12’lik bir artış kaydedildi.”

ECOHIVE’da Enerji Üretimi

Wasteserv, ayrıştırılan organik atıkları ECOHIVE tesislerinde işleyerek enerjiye dönüştürüyor. Bu sayede Malta, daha sürdürülebilir bir enerji kaynağına kavuşuyor.

Çevre Bakanı ve CEO’dan Memnuniyet Mesajı

Çevre Bakanı Miriam Dalli, bu olumlu sonucun evlerinde atıkları düzenli olarak ayıran halkın çabaları sayesinde elde edildiğini belirterek memnuniyetini ifade etti.

Wasteserv CEO’su Richard Bilocca ise atık ayrıştırma konusundaki bilincin giderek arttığını vurguladı:

“Halkımızın doğru atık yönetiminin faydalarına kesin bir şekilde inandığı açıkça görülüyor. Nüfus artışına rağmen, son istatistiklerimiz 2023 yılının şimdiye kadarki en iyi yılımız olduğunu gösteriyor ve 2024’ün de olumlu sonuçlar kaydedebileceğine dair işaretler var.”

Bilocca sözlerine, atık ayrıştırmanın, organik malzemelerin yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak kullanılmasını mümkün kıldığını ve yüzlerce eve temiz ve yeşil enerji sağladığını da ekledi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz