21.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Yüzen Güneş Santralları İçin 13 Teklif: Temiz Enerjiye Büyük Adım!

Malta’da yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik önemli bir adım atıldı. Enerji ve Su Hizmetleri Düzenleme Kurumu (REWS), Malta karasuları içerisinde yüzen güneş santrallarının potansiyel geliştirilmesiyle ilgili olarak 13 farklı teklif aldı. Bu teklifler, açık deniz güneş santralarının potansiyel gelişimi için pazarın hazırlığını değerlendirmek amacıyla yapılan ön piyasa istişaresi kapsamında sunuldu.

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, potansiyel yatırımcıların sunmuş olduğu tekliflerin sayısının çok önemli olduğu vurgulanırken, hem yerel hem de uluslararası yatırımcılardan gelen tekliflerin Malta’nın yeşil enerji potansiyelini ortaya koyduğu belirtildi.

REWS, alınan teklifleri şimdi incelemeye alacak. Sunulan teklifleri değerlendirmek üzere teknik uzmanlardan oluşan bir komite oluşturulacak. Komitenin değerlendirmesi sonucunda, Düzenleme Kurumu teklif sahiplerinden ek bilgi talep etme hakkına sahip olacak.

Bu gelişme, Malta’nın enerji çeşitliliğini artırma ve yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla ağırlık verme yolunda attığı önemli bir adım olarak görülüyor. Yüzen güneş santralları, geleneksel güneş panellerine göre daha fazla alan verimliliği sağlıyor ve deniz suyundan dolayı daha yüksek enerji verimi elde etme potansiyeli taşıyor.

Delimara açıklarında ilk olarak potansiyel olarak görülen bölge, şebekeye bağlı yüzen güneş teknolojisi projelerinin geliştirilmesi için 50 megawatt yenilenebilir enerji kapasitesine sahip. Bu proje hayata geçerse, Malta’nın enerji güvenliğini güçlendirecek ve çevre kirliliğini azaltmaya katkıda bulunacak.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz