23.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın En Önemli Sorunları: Enflasyon ve Göç

Bugün yayınlanan Eurobarometer anketine göre, Malta’nın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlar artan yaşam maliyeti ve göç.

Malta halkının %56’sı enflasyonu, %35’i ise göçü Malta’nın en önemli endişeleri olarak belirtti. Üçüncü sırada ise %28 ile çevre ve iklim değişikliği yer aldı.

Enflasyon, AB’nin 27 üyesi arasında ortalama %45 ile en büyük endişe kaynağı olurken, %18’lik bir oranla ekonomik durum ve %16’lık bir oranla çevre ve iklim değişikliği izledi.

Malta, yakıt ve enerji fiyatlarının artmasından dolayı diğer AB ülkelerine göre daha korunaklı bir durumda bulunuyor. Ancak yakıt ve enerji fiyatları dikkate alınmadığında, Malta’nın enflasyon oranı aslında yüksek gıda fiyatları nedeniyle avro bölgesi ortalamasından daha yüksek çıkıyor.

Göç konusunda, Malta’ya sınırlı sayıda tekne gelmesi, göçle ilgili endişenin aslında yabancı işgücündeki artışla bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Eurobarometer anketi Haziran ayında gerçekleştirildi.

Katılımcılara AB’nin karşı karşıya olduğu en büyük iki sorunun ne olduğu da soruldu. Maltalı seçmenlere göre, uluslararası durum ve göç, AB düzeyindeki en önemli endişelerdi ve sırasıyla %49 ve %41 oranında kaydedildi.

Artan fiyatlar, uluslararası durum ve göç, 27 üye ülkede ortalama olarak en yüksek endişeler olup sırasıyla %27, %25 ve %24 oranında kaydedildi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz