Site icon Malta Haber

Mater Dei Hastanesi’nde 8.700’den Fazla Kişi MRI Randevusu Bekliyor

Devlet hastanesinde her hafta 895 sevk ile prosedürler için randevu talepleri alınıyor.

Parlamentoda Salı günü sunulan bilgilere göre, Mater Dei Hastanesi’nde yaklaşık 8.791 kişi MRI randevusu için beklemektedir.

Bu veriler, PN Milletvekili Ian Vassallo’nun bir meclis sorusu üzerine Sağlık Bakanı Chris Fearne tarafından sağlandı. Vassallo, bekleme listesinde kaç kişinin olduğunu ve bir sonraki uygun randevunun ne zaman verileceğini sormuştu.

Fearne, şu anda 8.791 kişinin MRI randevusu beklediğini ve hastanenin haftada ortalama 895 veya günlük yaklaşık 127 MRI sevki aldığını doğruladı.

Ekim 2022’de sağlanan benzer rakamlara göre, bekleyen hasta sayısında %5’lik bir düşüşle son sekiz ayda bir miktar iyileşme olduğu görülmektedir. Fearne o dönemde hastanenin haftada 738 MRI çektiğini ifade etmişti.

Manyetik rezonans görüntüleme (MRI), vücudun organları ve dokularının ayrıntılı görüntülerini oluşturarak çeşitli durumların teşhisinde kullanılan invazif olmayan bir tıbbi görüntüleme yöntemidir.

Bekleme listelerini azaltmak amacıyla Mater Dei, MRI randevularını gece geç saatlerde ve sabahın erken saatlerinde de planlamaktadır.

2020’de hükümet, hastanenin MRI kapasitesini artırmak için 3,5 milyon Euro harcayarak yeni bir MRI cihazı satın aldı ve haftada 800 tarama gerçekleştirilmesini sağladı.

Malta’nın Avrupa Komisyonu tarafından uzun bekleme süreleri nedeniyle seçildiği ve bir çalışmanın, hastaların çoğunun ilk muayene randevusu için ortalama 40 hafta beklediğini ortaya koyduğu bildirildi.

Exit mobile version