Site icon Malta Haber

Mel Gibson, Malta’nın Büyük Kuşatması Üzerine Televizyon Dizisi Hazırlığında

Ünlü oyuncu ve yönetmen Mel Gibson, 1565 yılında gerçekleşen Malta’nın Büyük Kuşatması hakkında bir televizyon dizisi üzerinde çalıştığını duyurdu. Gibson, Movieweb.com sitesine verdiği röportajda, Osmanlı’nın Malta kuşatmasının “inanılmaz bir hikaye” olduğunu belirterek bu projeyi hayata geçirme niyetinde olduğunu açıkladı.

Gibson, geçtiğimiz haftalarda Malta’yı ziyaret etmiş ve burada olası bir film projesi üzerine görüşmeler yapmıştı. Malta Başbakanı Robert Abela ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından proje hakkında sorulara yanıt veren Gibson, “Malta Kuşatması hakkında bir televizyon dizisi üzerinde çalışıyorum. Bu, çekilebilecek en inanılmaz hikayelerden biri ve bunu gerçekleştirebileceğim tek yer Malta,” dedi.

“Tarihi Bir Destan: 700 Şövalye ve Osmanlı Ordusu”

Gibson, dizinin odak noktasının 700 şövalyenin, Osmanlı İmparatorluğu’nun saldırılarına karşı Malta’yı savunması olduğunu belirtti. Sultan Süleyman’ın 40.000 asker ve gemi gönderdiği bu kuşatmada, şövalyelerin başarıya ulaşması Gibson’a göre “çılgın ve harika” bir hikaye.

Dizide hangi rolü üstleneceği sorulduğunda Gibson, projede yapımcı olarak yer almak istediğini ancak zamanının sınırlı olması nedeniyle oyuncu olarak yer alıp almayacağından emin olmadığını söyledi. “Zamanım olursa yer almak isterim, ama kesinlikle yapımcısı olmak istiyorum. Senaryo üzerinde çok yetenekli bir yazarla çalıştım ve bu gerçekten harika bir hikaye.”

The Passion of the Christ’ın Devam Filmi Yolda

Mel Gibson ayrıca, 2004 yapımı The Passion of the Christ filminin devam filmi olan Resurrection üzerinde de çalışıyor. Filmin senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Gibson, projeye Jim Caviezel ve Francesco De Vito gibi orijinal kadrodan oyuncuların da katılacağını belirtti. Filmin, İsrail, Fas ve İtalya’da çekileceği bildirildi.

Kaynak: Times Of Malta

Exit mobile version