21.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Milli yarış pilotumuz Seda Kaçan, Avrupa Şampiyonu olan ilk kadın pilot oldu

Motor sporlarında birçok tarihi başarıya imza atan Seda Kaçan, adeta durdurulamaz bir güce dönüşerek TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası’nda zirveye ulaştı. Takımı TEXACO® Team AMS ile DSG kategorisinde sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğu garantileyen Kaçan, bu zaferle motor sporlarında başarının cinsiyete bağlı olmadığını bir kez daha kanıtladı.

Seda Kaçan’ın elde ettiği bu tarihi başarı, sadece kendisine değil, tüm Türkiye’ye gurur kaynağı oldu. Kadınlara ve genç kızlara ilham olmak için başladığı motor sporları kariyerinde birçok ilke ve tarihi başarıya imza atan Kaçan, bu kez de TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası’nda zirveye çıkarak Türk spor tarihine altın harflerle adını yazdırdı.

Takım arkadaşı İbrahim Okyay ile beraber TEXACO® Team AMS takımı adına bu şampiyonluğu kazanan Kaçan,şampiyonada mücadele eden tek kadın pilot olarak da ayrı bir başarıya imza attı. Bu zaferle Seda Kaçan, sadece kendi kategorisinde değil, genel klasmanda da üçüncü olarak podyumdaki yerini aldı.

Kaçan’ın bu tarihi başarısı, Türkiye’de motor sporlarına olan ilgiyi de artıracağına şüphe yok. Seda Kaçan’ın elde ettiği bu zafer, tüm sporseverlere ilham kaynağı olmaya devam edecek.

 

Kaynak: tr.motorsport.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz