Site icon Malta Haber

Mtarfa’da Çocuk İstismarı Şüphesiyle Yargılanan Çift Kefaletle Serbest Bırakıldı

Küçük kızlarına cinsel istismarda bulunmakla suçlanan çift, Mtarfa’da kefaletle serbest bırakıldı.

Geçen hafta, Mtarfa’da yaşayan 43 yaşındaki bir teslimat görevlisi ile 42 yaşındaki ev hanımı olan eş, birkaç yıl boyunca devam ettiği iddia edilen cinsel istismarla ilgili çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Koca, çiftin iki kızına cinsel istismarda bulunmak, rızası olmadan cinsel faaliyetlere girmek ve fiziksel yakınlık eylemlerine maruz bırakmakla suçlanıyor.

Tüm suçlamaları reddetti. Anne, ağlayarak mahkemede tacize izin vermediğini ve küçükleri bildirmelerini engellemediğini belirtti.

İddialar, duruşma günü 13 yaşına giren küçük kızın, bir arkadaşının annesine bir uyku partisi sırasında sırlarını açmasıyla ortaya çıktı. Bir yetişkin eşliğinde, ablasının da mağdur olduğunu iddia ederek Rabat polisine istismarı bildirdi. Kızlar daha sonra Çocuk Esirgeme Birimi yetkililerinin huzurunda polise ifade verdi.

İlk duruşmada her iki ebeveynin de kefalet talepleri reddedildi. Ancak, avukatları yeni bir kefalet talebinde bulundu. Büyük kızın kapalı kapılar ardında verdiği ifadenin ardından Hakim Claire Stafrace Zammit, her iki ebeveynin de kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Kefalet Koşulları:

Anne haftalık olarak kefalet defterini imzalamak zorunda.

İddia makamının tanıklarına, özellikle küçük kıza yaklaşmamalı.

5.000 €’luk kişisel bir garanti altında bulunmalı.

Baba 800 Euro depozito karşılığında kefalet verildi.

15.000€ tutarında kişisel teminat vermesi gerekmektedir.

Kefalet defterini haftada üç kez imzalamak zorundadır.

İddia makamının tanıklarına, özellikle kızlarına yaklaşması kesinlikle yasaktır.

Duruşma sonrasında verilen koruma kararları, isimlerin yayınlanmasını da içerecek şekilde yürürlükte kalmaya devam ediyor. Dün Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şahsın ilk duruşması gerçekleşti. Savcılık ekibi AG avukatı Darlene Grima ve müfettişler Godwin Scerri ile Wayne Buhagiar’dan oluşurken, savunma avukat Roberto Montalto tarafından temsil edildi.

Exit mobile version