27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Neil Agius, Açık Denizde Dünya Rekoru Denemesine Başladı

Neil Agius dünya rekoru yüzme denemesine başladı.

Ultra dayanıklı atlet ve temiz deniz aktivisti Neil Agius, Pazartesi sabahı dünyanın ilk kesintisiz, yardımsız, akıntısız, açık denizde yüzme rekoru denemesine başladı.

İspanya’nın Mallorca kentinde, Pazartesi sabahı saat 9’da denize giren Agius, yaklaşık 160 km’lik İbiza kıyılarını içeren sözde ‘100 Mil Yüzme’ rotasını tamamlamayı hedefliyor.

Bu zorlu mücadelenin üç gün sürmesi bekleniyor ve yaklaşık 175.000 vuruş gerektirecek.

Deneme öncesinde konuşan Agius, fiziksel ve zihinsel olarak hazır olduğunu ifade etti.

Agius, yüzmeden önce “Haydi gidip tarihi yazalım,” dedi.

Agius’un ekibi, yüzme süresince sosyal medya sayfalarına kamera arkası röportajlar ve ilerlemeye ilişkin güncellemeler paylaşacak.

Bir önceki yüzme denemesi olan Linosa’dan Gozo’ya olan mesafeyi Pazar gecesi tamamlayan Agius, Maraton Yüzme Federasyonu tarafından resmi olarak onaylandı.

Daha önce de e-posta yoluyla dünya yönetim kurulu tarafından açık suda yüzme için onay alan Agius ve ekibi, Cuma günü Malta’dan İspanya’ya doğru yola çıktı.

Ancak İspanya’ya varışlarından bu yana meteorologlar, yüzmenin üçüncü gününde kötü hava koşullarının rotanın bir bölümünü etkileyebileceğini tahmin ediyor. Ekibin bu nedenle yeni bir rota hazırladığı belirtiliyor.

Agius’un hedeflediği İbiza bölgesinin kötü hava koşullarından etkileneceği öngörülüyor.

Agius, bu yüzme denemesini denizlerdeki kirlilik ve kirletici sorunları vurgulamak, hükümetleri Birleşmiş Milletler Açık Denizler Antlaşması’na kaydolmaya ve uygulamaya teşvik etmek için kullanıyor.

2021 yılında kabul edilen bu antlaşma, okyanusların korunması için alan tabanlı yönetim araçları kurarak hayati habitatların ve türlerin korunmasını hedefliyor.

BM’ye göre, şu anda açık denizlerin sadece yaklaşık yüzde biri korunuyor.

Anlaşma, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesi’nden bir gün sonra, 20 Eylül 2023’ten itibaren imzaya açık olacak ve 60 devletin onayından sonra yürürlüğe girecektir.

Agius, “100 Mil Yüzme sadece bir dünya rekoru kırmakla ilgili değil. Daha da önemlisi, denizlerimizdeki ve okyanuslarımızdaki kirlilik ve kirletici sorununu vurgulamakla ilgili” dedi.

Agius, BM Okyanuslar Patronu Lewis Pugh ile yakın bir şekilde çalışarak anlaşmanın savunucusu olmuştur.

Agius ayrıca Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile işbirliği yaparak hükümetler ve yetkililerle lobi yapmayı hedeflemiştir.

Ayrıca Wave of Change Malta STK’sıyla birlikte çalışarak toplum düzeyinde farkındalığı artırmak ve insanları değişimi benimsemeye teşvik etmek için çaba göstermektedir.

Agius’un bu mücadelesi Atlas Insurance, VisitMalta, Ocibar, Flutter, JL Hotels, BRND WGN, SMS, Marine Konnect, Island Hospitality, Ask Alexea ve Mallorca Preservation Foundation tarafından desteklenmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz