Site icon Malta Haber

Noterlik Konseyi’nden Direktif: Kira Formunu İmzalamayın!

Malta’da, üçüncü ülke vatandaşlarının ikamet başvurularında onaylı bir kira sözleşmesi sunmaları zorunlu hale geldi. Ancak, noterler konseyi henüz açıklığa kavuşturulmamış düzenleme için, imzalamama çağrısında bulundu.

Yeni Düzenleme ve Sahtecilik İddiaları

Geçtiğimiz hafta açıklanan bu yeni düzenleme, binlerce kimlik kartının sahte belgelerle çıkarıldığı iddiaları üzerine sistemi kötüye kullanma girişimlerini engellemeyi amaçlıyor. Noterler, avukatlar ve yasal vekillerin, kira sözleşmesi tasdik formunu imzalamakla yetkili olduğu belirtilse de, yeni gelişmeyle birlikte noterlerin bu formu doldurmamaları ve imzalamamaları gerektiği ifade edildi.

Noterlik Konseyi’nden Direktif

Çarşamba günü yayınlanan Noterlik Konseyi direktifinde, “Identity Malta tarafından sunulan yeni kiralama kayıt formunun noterler tarafından ne doldurulması ne de imzalanması gerektiği” açıkça belirtildi. Konsey, noterlerin yasal kesinliği koruma sorumluluğuna vurgu yaparak, bu tür belgelerin ancak tüm tarafların huzurunda imzalanması ve kimliklerin kimlik kartı, ehliyet veya pasaportla doğrulanması durumunda geçerli olacağını vurguladı.

Kiracılardan Eleştiri: “Aceleci ve Yanıltıcı”

Kiracı sendikası Solidarjetà, yeni önlemi “aceleci ve yanlış yönlendirilmiş” olarak eleştirdi. Sendika, bu tür doğrulama süreçlerinin maliyetlerinin, kiracılar üzerinde ek mali baskı oluşturacağını belirtti.

Malta’daki noterlerin yeni düzenleme ile ilgili endişeleri devam ederken, sistemin kötüye kullanılmasının önlenmesi ve yasal süreçlerin korunması adına atılacak adımlar merakla bekleniyor.

Kaynak: Timesofmalta

Exit mobile version