31.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 12, 2024
spot_img
spot_img

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Muhteşem Bir Kapanış Töreniyle Sona Erdi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, unutulmaz anlar ve büyük heyecanlar yaşatan kapanış töreniyle resmen sona erdi. Tarihi Stade de France’ta düzenlenen törende, Türk bayrağını gururla taşıyan milli sporcularımız Buse Naz Çakıroğlu ve Taha Akgül büyük alkış topladı.

Olimpiyat Meşalesi Son Kez Yandı

Tören, Fransız yüzücü Leon Marchand’ın Olimpiyat meşalesini söndürmesiyle başladı. Ardından tüm ülkelerin bayrakları ve sporcular stadyuma giriş yaptı. Türkiye’nin bayrağını ise gümüş madalyalı boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ve bronz madalyalı güreşçimiz Taha Akgül taşıdı.

Sifan Hassan Başörtüsüyle Dikkat Çekti

Organizasyonun son madalya töreninde, kadınlar maratonunda altın madalya kazanan Etiyopya asıllı Hollandalı atlet Sifan Hassan, başörtüsüyle kürsüye çıkarak tüm dünyanın dikkatini çekti. Fransa’nın açılış töreninde başörtüsü yasağına rağmen Hassan’ın bu cesur duruşu büyük takdir topladı.

Olimpiyat Bayrağı Los Angeles’a Devredildi

Törenin sonunda Olimpiyat bayrağı, 2028 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak Los Angeles’a devredildi. Bayrağı teslim alan ABD’li yıldız cimnastikçi Simon Biles, onu Tom Cruise’a verdi ve ünlü aktör, bayrağı motosikletle stadyumdan ayrılırken ABD’de dalgalanan dev bir Amerikan bayrağı stat ekranlarına yansıtıldı.

Unutulmaz Konserler ve Havai Fişek Gösterisi

Kapanış töreni, Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish ve Snoop Dogg gibi dünyaca ünlü sanatçıların muhteşem performanslarıyla devam etti. Gece, görkemli bir havai fişek gösterisiyle sona ererek Paris 2024’ün unutulmaz anılarını taçlandırdı.

AA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz