32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Paris 2024 Olimpiyatları Başlıyor: Tarihi Bir Açılış Töreni Bekleniyor!

Dünyanın gözleri Paris’e çevrildi! 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın heyecanı dorukta. Fransa’nın üçüncü kez ev sahipliği yaptığı bu görkemli organizasyonda, 102 Türk sporcu ülkemizi temsil edecek.

Sen Nehri’nde Tarihi Bir Açılış

Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, müsabakaların yapılacağı stadyumun dışında gerçekleştirilecek. 26 Temmuz Cuma günü saat 20.30’da başlayacak tören, Sen Nehri üzerinde binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. 85 gemiyle nehirde ilerleyen sporcular, Paris’in tarihi ve turistik mekanlarını seyrederken, dünya da bu görsel şöleni TRT Spor ekranlarından canlı olarak takip edebilecek.

15 Milyon Ziyaretçi Bekleniyor

Olimpiyat heyecanına ortak olmak isteyen 15 milyondan fazla turistin oyunlara ilgi göstermesi bekleniyor. 10 milyon bilet satışı ile bu olimpiyatlar, tarihin en çok ilgi gören oyunları olacak. Türkiye, açılış töreninde 191. sırada yer alırken,olimpiyatların doğuş yeri olan Yunanistan kafilede ilk sırada olacak. Mülteciler takımı ikinci sırada yer alırken, ev sahibi Fransa ise töreni sonlandıracak.

Tören Ücretsiz İzlenebilecek

Sen Nehri boyunca yerleştirilen dev ekranlar sayesinde, töreni ücretsiz olarak izlemek mümkün olacak. Paris’in farklı noktalarından töreni takip edebilecek olan seyirciler, bu tarihi ana tanıklık edecek.

Bilet Fiyatları ve Diğer Detaylar

Açılış töreni bilet fiyatları 900 ile 2.700 Euro arasında değişiyor. Tören sırasında olimpiyat meşalesini taşıyacak isimler arasında Zinedine Zidane ve MC Solaar gibi ünlü isimler yer alıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle tarafsız sporcu statüsünde yarışan Rus ve Belaruslu sporcular açılış törenine katılmayacak. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’in olimpiyatlardan men edilmesi çağrıları ise cevapsız kaldı.

Türk Sporcuların Başarısı İçin Tüm Türkiye Bir Arada

31 farklı kulübü temsilen 102 sporcuyla olimpiyatlara katılan Türkiye’de, Fenerbahçe en fazla sporcu gönderen kulüp oldu. Tüm Türk sporcularımıza başarılar dilerken, Paris 2024 Olimpiyatları’nın ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz