28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Paris 2024 Olimpiyatları Hazırlıklarında “Sosyal Temizlik” İddiası!

Paris 2024 Olimpiyatları yaklaşırken, Fransız yetkililerin şehri “temizleme” adı altında binlerce evsiz insanı sokaklardan uzaklaştırdığı iddiası gündemi yoğun bir şekilde meşgul ediyor.

Bu uygulamayı “sosyal temizlik” olarak nitelendiren Le Revers de la Médaille isimli 90 derneğin temsilcisi grup, dün yayınladıkları raporda yetkilileri sert bir şekilde eleştirdi. Rapora göre, geçen Nisan ayından bu yana 12.545 kişi sokaklardan ve kamplardan zorla uzaklaştırıldı.

Médecins du Monde sağlık izleme koordinatörü Paul Alauzy, bu uygulamanın en kırılgan kesimleri hedef aldığını ve Paris’i olduğundan daha mükemmel göstermek için yapılan bir “sosyal temizlik” girişimi olduğunu ifade etti. Alauzy,evsizlerin geçici çözüm olarak görülen bölgesel merkezlere taşındıklarını ve bu durumun “Sıkıntıyı halı altına süpürmekle aynı şey. Bunlar onurlu çözümler değil” sözleriyle eleştirdi.

Aktivist grup, evsizlere uzun vadeli çözüm sunulabilmesi için Île-de-France bölgesi dahil olmak üzere Fransa genelinde en az 20.000 eve ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Görünüşe göre Olimpiyat Oyunları en savunmasız kesimleri daha da zor durumda bırakıyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz