32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Paris Olimpiyatları Cuma Günü Başlıyor: Türk Kadın Sporcu Sayısı Erkeklerden Fazla

Heyecanla beklenen Paris Olimpiyatları, 26 Temmuz’da görkemli bir açılış töreniyle start alıyor. Türkiye, 18 farklı branşta 102 sporcuyla iddialı bir şekilde oyunlara katılıyor. Tarihte ilk kez kadın sporcu sayısı erkekleri geride bırakarak 54’e ulaşırken, en kalabalık branş 13 sporcuyla kadın voleybolu oldu.

Seine Nehri’nde Görsel Şölen

Açılış töreni, geleneksel stadyum yerine Seine Nehri üzerinde gerçekleştirilecek. Güvenlik endişeleri nedeniyle katılımcı sayısı 300 bine düşürülürken, izleyiciler davetiye ile törene katılabilecek.

Türkiye Madalya Avında

Olimpiyatlarda Türkiye’nin en büyük madalya umudu olan Rıza Kayaalp’in yokluğunda gözler diğer sporculara çevrildi. Filenin Sultanları, Tokyo’daki başarısını tekrarlamayı hedeflerken, okçuluk ve artistik cimnastik takımları da madalya için mücadele edecek.

Paris 2 Ay Boyunca Sporun Merkezi Olacak

10 bin 500 atletin katılacağı 329 farklı müsabakanın yanı sıra, 28 Ağustos’ta başlayacak Paralimpik Oyunları da Paris’i sporun merkezi haline getirecek. Şehir, oyunlar boyunca 15 milyondan fazla turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Güvenlik Önlemleri En Üst Düzeyde

Terör tehdidi nedeniyle güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. 20 bin asker ve 40 bin polis görev yaparken, yaklaşık 1 milyon kişi güvenlik taramasından geçirilecek. Rusya ve Belaruslu sporcular ise tarafsız olarak oyunlara katılacak.

Paris Halkı Endişeli

Paris halkının yüzde 44’ü oyunlar hakkında olumsuz düşünürken, ulaşım ücretlerinin iki katına çıkması ve trafik kısıtlamaları da endişe yaratıyor. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen Paris, 100 yıl aradan sonra bir kez daha Olimpiyat heyecanına ortak olmaya hazırlanıyor.

Kaynak: BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz