Site icon Malta Haber

Paris Orly Havalimanındaki Grev Nedeniyle KM Malta Airlines Paris Seferlerini İptal Etti

KM Malta Airlines, Paris Orly Havalimanı’ndaki hava trafik kontrolörlerinin grev çağrısı yapması nedeniyle Cumartesi günü planlanan Paris seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.

Havayolu şirketi, Malta ile Paris Orly arasında 25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek olan KM466 ve KM467 seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Rezervasyonu iptal edilen seferlerden etkilenen yolcular, otomatik olarak Malta ile Paris Charles De Gaulle Havalimanı arasındaki alternatif seferlere aktarıldı.

Etkilenen yolcular, Malta’dan 17:10’da hareket eden KM3466 ve Paris Charles De Gaulle Havalimanı’ndan 20:55’te hareket eden KM3467 seferlerine rezervasyonları yeniden yapıldı.

KM Malta ile doğrudan rezervasyon yaptıran ve ücret iadesi talep eden yolcular, online form aracılığıyla başvuruda bulunabilir. Seyahat acentesi aracılığıyla rezervasyon yaptıran yolcuların ise iade talebi için acenteleriyle iletişime geçmeleri gerekiyor.

Fransız sivil havacılık otoritesi, hafta sonu hava trafik kontrolörlerinin grevi öncesinde Paris Orly Havalimanı’nda faaliyet gösteren havayollarının seferlerinin %70’ini iptal etmelerini emrettiğini duyurdu.

Yetkililer yaptıkları açıklamada iptallerin Cumartesi günü 04:00 GMT ile 21:30 GMT arasında planlanan ticari uçuşları etkileyeceğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, Orly ile Fransa’nın denizaşırı toprakları arasındaki uçuşların normal şekilde işletilebileceği ifade edildi.

Bu grev, Fransız sivil havacılık otoritesi ve en büyük hava trafik kontrolörleri sendikası SNCTA arasında anlaşma ile sonuçlanan kitlesel grevin üzerinden sadece bir ay sonra gerçekleşti.

Ancak en büyük ikinci sendika olan UNSA-ICNA, personel sayısının hala yetersiz olduğunu savundu.

Sendika yaptığı açıklamada, “Orly’deki yöneticiler, 2027 yılına kadar ekiplerimizin yetersiz kalmasına yol açacak olan cimri politikalarına devam etmektedir.” dedi.

Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version