27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Pegasus’tan Londra uçuşlarında sefer artışı kararı

Pegasus Airlines, Türkiye’den Londra Stansted Havalimanı’na gerçekleştireceği haftalık 55 direkt uçuşla bu yaz sezonunda en büyük operasyonunu planlıyor.

Şirket, İstanbul (SAW), Antalya (AYT), Dalaman (DLM), Ankara (ESB) ve İzmir (ADB) gibi Türkiye’nin önemli beş noktasını Londra Stansted’e bağlayacak.

Londra ve İstanbul arasında haftalık 30 veya günlük 3 ila 5 uçuş gerçekleştirilirken, diğer rotalarda ise İzmir ve Antalya’ya haftalık bir uçuş, Londra ve Dalaman arasında dört uçuş, Ankara’ya ise üç uçuş düzenleniyor.

Pegasus Hava Yolları’nın genişleyen kapasite ve sıklıkla mevcut rotalarda (özellikle Airbus A321neo kullanılarak) artırılan kapasite ve sıklıkla yolculara daha fazla seçenek ve esneklik sunulacağı belirtiliyor.

Şirketin 93 uçaklık filosuyla Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya’da 129 noktaya ve Türkiye’de 36 iç hat noktasına uçuş gerçekleştirdiği biliniyor.

Pegasus Airlines, geçen yıl dış hat yolcu sayısını ikiye katladı.

Pegasus Hava Yolları Finans Direktörü Barbaros Kubatoğlu, 2007 yılından bu yana Pegasus Havayolları ile Londra Stansted’den 6 milyondan fazla yolcunun uçtuğunu belirtmiştir. Şirketin amacının insanları, yerleri ve kültürleri birbirine bağlamak olduğunu vurgulayan Kubatoğlu, düşük maliyetli uçuşlarında en iyi deneyimi sunmayı ve sürdürülebilirlik girişimlerini ilerletmeyi hedeflediklerini söylemiştir.

Şu anda İngiltere ile Türkiye arasında haftalık 781 tarifeli uçuş gerçekleştirildiği biliniyor.

Türk Hava Yolları, Londra Heathrow ve İstanbul arasında en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca, Jet2.com haftalık 172 uçuşla en yüksek kapasiteye sahip havayolu olarak dikkat çekmektedir. Diğer havayolu şirketleri arasında easyJet, TUI, Pegasus, SunExpress, British Airways, Corendon Airlines, Wizz Air, Smartlynx Airlines, Freebird Airlines, Euroflyer Limited ve JSC Avion Express bulunmaktadır.

Türkiye ve İngiltere arasında birçok farklı rotada haftalık operasyonlar gerçekleştirilmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz