29.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Pınar Yalçınkaya yazdı: BARBIE Filmi

2023 yılında Greta Gerwig’in yönettiği “Barbie” filmi, Margot Robbie’nin Barbie ve Ryan Gosling’in Ken rollerinde yer aldığı renkli ve mizahi bir macera filmidir. Film, sadece Barbie bebeklerin oyuncak dünyasında geçmekle kalmaz, aynı zamanda gerçek dünyaya geçiş yapan karakterlerin yaşadığı maceraları ve içsel yolculuklarını da ele alır. Özellikle filmde Mattel şirketinin (Barbie bebekleri ilk üreten şirket) kurucularından Ruth Handler’ın (Barbie bebeklerin yaratıcısı) bahsedilmesi ve ürettiği bu bebeklere Barbie ismini kızının ismi Barbara’dan koymasının sebebinin anlatılması çok hoş gitti.

Film, Barbie’nin mükemmel hayatının aniden sorgulanmaya başlamasıyla başlar. Barbie, kendini ve kimliğini bulma sürecinde gerçek dünyaya adım atar ve burada farklı zorluklarla karşılaşır. Film, feminist temaları işlerken, kendini keşfetme ve toplumsal beklentilerden sıyrılma konularına da odaklanır. Oyuncak Barbie bebeklerinde olduğu gibi bir kadının “güzel” olarak nitelendirilen özelliklerinin ince bel, uzun bacaklar ve sarı saçlardan ibaret olmadığı farklı bir şekilde aktarılmaya çalışılmış.

Filmin çok yaratıcı ve renkli bir anlatım tarzı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Özellikle Margot Robbie ve Ryan Gosling’in performansları, karakterlerin derinliğini ve mizahını başarıyla yansıttıkları için çok başarılıydı. Ayrıca, filmde kullanılan kostümler ve set tasarımları, Barbie evreninin canlı ve parlak dünyasını başarılı bir şekilde ekrana yansıtıyor.

Genel olarak “Barbie” filmi, sadece çocuklar için değil, özellikle yetişkinler için anlamlı mesajlar içeren, eğlenceli ve düşündürücü bir yapım. Hem nostaljik unsurları hem de modern sosyal yorumları bir araya getiren film, biz izleyicileri güldürürken saf gerçeklikle de yüzleştiriyor.

İyi seyirler!

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz