32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Pınar Yalçınkaya yazdı: Fences (Çitler)

“Fences”, August Wilson’ın aynı adlı Pulitzer ödüllü oyunundan uyarlanan ve Denzel Washington tarafından yönetilen 2016 yapımı bir filmdir. Film, 1950’lerin Pittsburgh’unda geçen siyah bir ailenin yaşamını, mücadelelerini ve ilişkilerini anlatan dramatik bir hikayeyi anlatıyor.

Film, Troy Maxson (Denzel Washington) adındaki bir çöp toplayıcısının ailesiyle olan karmaşık ilişkilerini ve kendi hayal kırıklıklarını konu alır. Troy, beyzbolda kariyer yapma hayalleriyle yanıp tutuşmuş ancak ırk ayrımcılığı nedeniyle bu hayallerini gerçekleştirememiştir. Bu başarısızlık, Troy’un oğluna olan tutumunu ve ailesiyle olan ilişkilerini derinden etkilemektedir.

Filmin neredeyse başından sonuna kadar ırkçılık konusu hayatın her alanında işlenmiş. Var olan bu eşitsizliğin insanın hayatına ne kadar olumsuz etkileri olduğunu çok net bir şekilde gösteriyor. Bunun yanı sıra bu eşitsizlikten dolayı bireyin eşine ve çocuklarına olan tutumunu da ne kadar etkilediği dramatik bir şekilde görülmektedir. Bu tema, izleyiciye karakterin iç dünyasını ve çatışmalarını daha iyi anlamasını sağlar.

Denzel Washington ve Viola Davis’in performansları olağanüstü. Her iki oyuncu da karakterlerinin duygusal derinliğini ve karmaşıklığını mükemmel bir şekilde yansıtır. Hatta Denzel Washington, o kadar mükemmel yansıtır ki filmi izlerken Troy’dan nefret edersiniz. Oğullarına karşı ilgisiz ve zalim (oğlunun başarısını kıskanıp engelleyecek kadar). Karısını sürekli sevdiğini iddia ediyor ama başka bir kadınla aldatıyor.

Dünyanın neresinde olursa olsun psikolojik olarak sağlıklı olmayan hiç kimse evlenmemeli, çocuk sahibi olmamalı. Çünkü bu bireylerin evliliklerinde ne eşi ne de çocukları mutlu ve sağlıklı kalabilir.

İyi seyirler!

Son Haberler

1 Yorum

  1. tam bir şaheser ,, konu muazzam ayrıca çok başarılı, günümüzde sıkça yaşanan konulara bu denli deginilmesi çok faydalı bence özellikle evli insanları ve evlenecek adayların kaçırmaması gerekiyor, başka konulardada insanların size ihtiyacı var bence çok iyi analiz ve çıkarımlar yapılmış çok beğendim 🫶

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz