Site icon Malta Haber

Razgatlıoğlu İtalya’da Zirveyi Bırakmadı! Misano’da Heyecan Dolu Yarışlar Geride Kaldı

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, İtalya’nın Rimini kentindeki Misano Marco Simoncelli Pisti’nde nefes kesen bir performans sergileyerek Dünya Superbike Şampiyonası’nın İtalya ayağında zirveyi bırakmadı. Rokit BMW takımının yıldızı, hem ilk hem de ikinci yarışta zafere ulaşarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İlk Yarışta Rakiplerini Geride Bıraktı

Hafta sonunun ilk yarışında ilk sıradan başlayan Razgatlıoğlu, 43. kez kariyerinde, bu sezon ise dördüncü kez zafere ulaşmayı başardı. 4,2 kilometrelik pistte heyecan dolu bir mücadeleye sahne olan ilk yarışta Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega ikinci, Alvaro Bautista ise üçüncü sırayı elde etti. Bu galibiyetle Razgatlıoğlu, puanını 142’ye yükselterek son iki yılın şampiyonu Bautista’nın 3 puan önüne geçerek liderliğe yükseldi.

İkinci Yarışta da Dominasyon Devam Etti

İkinci yarışta da iddialı bir başlangıç yapan Razgatlıoğlu, ilk turda gerilemesine rağmen pes etmedi. Bitime 14 tur kala liderliği geri alan 2021 şampiyonu, farkı tur geçtikçe açarak rakiblerine göz açtırmadı. Superpole yarışından sonra ikinci yarışta da birinciliği elde eden Razgatlıoğlu, bu sezon 6. kez, kariyerinin ise 45. kez zafere ulaştı. Bu galibiyetle puanını 179’a yükselten Razgatlıoğlu, en yakın rakibi Bulega ile arasındaki farkı 21 puana çıkardı.

Heyecan İngiltere’de Devam Edecek

İtalya’daki zaferlerle şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Razgatlıoğlu, gözünü bir sonraki durağa çevirdi. Superbike Şampiyonası’nın 5. ayağı 13-14 Temmuz tarihlerinde İngiltere’de gerçekleştirilecek.

Exit mobile version