25.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 26, 2024
spot_img
spot_img

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye’de maymun çiçeği hastalığıyla ilgili bir tanı konulmadı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) küresel acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili Türkiye’de de endişeler devam ediyor. Son günlerde ülkemizde de vakaların görüldüğü iddiaları gündeme gelmişti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bu iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar ülkemizde Maymun Çiçeği hastalığına yakalanmış bir hastamız bulunmamaktadır” dedi. Bakan Memişoğlu, halkın sağlığı için tüm önlemlerin alındığını ve durumun yakından takip edildiğini vurguladı.

Maymun Çiçeği nedir ve nasıl bulaşır?

Maymun Çiçeği, genellikle enfekte hayvanlarla temas yoluyla bulaşan bir viral hastalıktır. İnsanlar arasında ise genellikle yakın temas, solunum yolu damlacıkları veya bulaşmış materyallerle temas yoluyla bulaşabilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, şişmiş lenf bezleri ve cilt döküntüleri yer alır.

Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları:

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları Maymun Çiçeği hakkında bilgilendirerek, hastalıktan korunmak için bazı önlemler almaya çağırıyor. Bu önlemler arasında;

  • Kişisel hijyene dikkat etmek,
  • Elleri sık sık sabunla yıkamak,
  • Hasta kişilerle yakın temastan kaçınmak,
  • Hayvanlarla temas ederken dikkatli olmak ve
  • Belirtiler görüldüğünde hemen sağlık kuruluşuna başvurmak yer alıyor.

Türkiye’de alınan önlemler:

Sağlık Bakanlığı, Maymun Çiçeği hastalığına karşı gerekli tüm önlemleri almış durumda. Sınır kapılarında ve hastanelerde gerekli kontroller yapılıyor, sağlık çalışanları bilgilendiriliyor ve toplum bilinçlendirilmeye çalışılıyor.

 

Kaynak: Dünya Gazetesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz