27.9 C
Malta
Çarşamba, Ağustos 28, 2024
spot_img
spot_img

Sahte Ehliyetle Türkiye’ye Gitmek İsteyen Gurbetçi Bulgaristan’da Yakalandı!

Belçika’dan Türkiye’ye gitmek üzere yola çıkan gurbetçi M.Y., Bulgaristan sınırında sahte ehliyetle yakalandı. Sırbistan’dan Bulgaristan’a geçiş esnasında yapılan pasaport kontrolü sırasında ehliyetinin sahte olduğu anlaşılan M.Y., gözaltına alındı.

Sahte AB Ehliyeti Aldı

Yapılan incelemelerde, M.Y.’nin Belçika’da ehliyetinin ömür boyu geri alınmasının ardından, Türkiye’ye gidebilmek için internet üzerinden sahte bir AB ehliyeti temin ettiği ortaya çıktı. M.Y., yaşadığı pişmanlığı şu sözlerle dile getirdi: “Çoluk çocuk perişan olduk. Bir hataya düştüm. Aldığım ehliyetin Polonya ehliyeti olduğu ve orijinal bir AB ehliyeti olduğu söylenmişti, ama maalesef ehliyet orijinal değilmiş. Başkaları benim düştüğüm hataya düşmesin.”

Aracına El Konuldu, 24 Saat Gözaltı

Bulgar yetkililer, sahte ehliyetle araç kullanan M.Y.’nin aracına el koyarken, sahte evrak düzenleme ve ehliyetsiz araç kullanma suçlamalarıyla hakkında soruşturma başlattı. M.Y.’nin 24 saat gözaltında tutulacağı ve geçersiz sürücü belgesiyle araç kullanmaktan ağır para cezasına çarptırılacağı belirtildi.

Trafikten Men Cezası

Bulgaristan yasalarına göre, geçersiz sürücü belgesiyle araç kullanmanın tespiti durumunda, kullanılan araç kime ait olduğuna bakılmaksızın 6 ay ile 1 yıl arasında trafikten men ediliyor. M.Y.’nin aracı da bu kapsamda trafikten men edildi.

Kaynak: Artı33

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz