23.9 C
Malta
Pazartesi, Ekim 21, 2024
spot_img
spot_img

Scholz Türk Vatandaşlarının Vize Şikayetlerini Haklı Buldu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Scholz, Türk vatandaşlarının vize sorunlarına değinerek, bu şikayetleri “haklı istekler” olarak nitelendirdi.

Erdoğan: Savunma Sanayi İş Birliği Gelişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin derinliğine vurgu yaparak, savunma sanayi iş birliğini geliştirmek istediklerini belirtti. Erdoğan, “Geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları geride bırakarak iş birliğimizi geliştirmeyi arzuluyoruz” dedi.

Vize Süreci Hızlanacak

Scholz, Türkiye’deki Alman konsolosluklarının dünya genelinde en fazla vize veren konsolosluklar arasında yer aldığını belirtti. Başvuruların dijitalleşme ile hızlanacağını söyleyen Scholz, iş insanları, öğrenciler ve fuar katılımcıları gibi kesimler için vize sürecinin kolaylaştırılacağını ifade etti.

Silah Satışı ve Eurofighter Tartışması

Scholz, Türkiye’ye silah satışını savunarak, Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu ve bu nedenle savunma tedariklerinin doğal olduğunu belirtti. Eurofighter savaş uçakları konusunda ise projenin henüz başında olduklarını ve İngiltere’nin bu görüşmeleri sürdürdüğünü kaydetti.

Göç ve Mülteci Meselesi

Scholz, Türkiye’nin göç ve mülteciler konusunda önemli rol oynadığını vurguladı. Almanya’da suç işleyen mültecilerin geri gönderilmesi gerektiğini savunan Scholz, suç işleyenlerin topluma zarar verdiğini belirtti.

Ukrayna ve Ortadoğu Gündemi

Scholz, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını uluslararası hukukun ihlali olarak kınarken, Ortadoğu krizinde İsrail’in meşru müdafaa hakkını destekledi. Scholz, bölgede kalıcı bir çözüm için “iki devletli çözüm”ü desteklediklerini de ifade etti.

Bu ziyaret, Türkiye ve Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleşti.

Kaynak: dwturkce1

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz