Site icon Malta Haber

Seçim Ofisi, Google tarzı haritalandırma için Malta binalarını taramaya başlayacak

Adres Kayıt Projesi, elektrikli araçlar kullanarak gerçekleştirilecek 900.000 euro değerinde bir bina tarama ve fotoğraf çekme çalışmasıdır ve diğer hükümet veritabanlarına bilgi sağlamayı amaçlamaktadır.

Seçim Ofisi, Malta’nın bina birimlerinin 900.000 euro değerinde bir jeo-haritalama işlemi gerçekleştirecek ve düşük emisyonlu araçlar kullanarak Google tarzında bir fotoğraf incelemesi yapacak.

Seçim Ofisi, adres kayıtlarını hem mekansal olarak doğru noktalarla birleştirmek hem de Malta’nın hızla değişen sokak manzarasını yansıtan kayıtlara sahip olmak istediğini belirtti.

Ayrıca, muhtemel sözleşme için kazanan teklif sahibinin sadece elektrikli araçlar kullanmasını istiyor. Bu araçlar daha sonra fotoğraf ekipmanları, GPS ve ataletsel ölçüm ekipmanları ile donatılacak.

Adres Kayıt Projesi, toplam tahsisin %25’inin dijital hedeflere ve kamu yönetimi ile hizmetlerin dijitalleştirilmesine yönelik olduğu Kurtarma ve Direnç Planı Fonları tarafından finanse edilmektedir.

Adres Kayıt Projesi, hükümet içi alanları, hükümet ile iş dünyası ve müşteri sektörlerini hizmet verecek uygulamalara bilgi sağlayacak bir veritabanı oluşturacaktır.

“Bu e-hizmetler, ölçek ekonomilerinden faydalanacak ve doğrudan Dijital Malta’nın elde edilmesine katkı sağlayacak, tek-hükümet kavramı daha da güçlendirilecek,” dedi Seçim Ofisi, teklif önerisinde.

Seçim Ofisi zaten seçmen kaydı, transfer ve iptal ile seçimlerin düzenlenmesi için idari mekanizmayı sağlamaktadır.

“Seçim Ofisi’nin, mekansal olarak doğru adres noktalarının edinimi konusundaki mevcut çabaların birleştirilmesi, hızla değişen bir sokak manzarasında gelişme gerçekleştiğinde in-situ değişiklikleri yansıtan, sürekliliği ve devamlılığı sağlama, soy çıkarma süreçleri, donanım, yazılım ve içerik sorunlarını tanımlama ihtiyacı hissedildi,” dedi Ofis.

Seçim Ofisi’nin adres yönetimi birimi ayrıca, Sokak Adı Komitesi ile işbirliği yaparak dış mekan numaralandırma çalışmaları ve sokak isimlendirme yapmaktadır. Her iki çalışma da gerektiğinde izlenmekte ve uygulanmaktadır.

Birim, resmi yerel sınırlar ve adres noktaları ile ilgili sorunları doğrular, önceki kapı numaralandırma ve sokak isimlendirme çalışmaları hakkında araştırma yapar ve hükümetin Adres Yönetim Sistemi’ndeki veritabanından sorumludur.

Adres Kayıt Projesi, MITTS’in (sonradan MITA) tüm kapıları haritalandırma çabalarını içeren önceki projelere dayanmaktadır. Ancak mevcut sistem altında bu sistemler birbirleriyle iletişim kurmamakta ve dijital bir eksende bir arada bulunmamaktadır.

Temel tarama ve haritalama çalışması, tüm diğer veri setlerinin, bilgi sistemlerinin ve modellerin diğer hükümet ve kurum sistemleri ile iletişim için katmanlanacağı ülke çapında bir veritabanı oluşturacaktır, tek bir katman etrafında.

“Bu, adres veri katmanının tüm diğer sistemlere bilgi sağlayacağı için gereksizliği, çoğaltmayı ve çokluğu ortadan kaldıracaktır,” dedi Seçim Ofisi.


Kaynak: Malta Today

Exit mobile version