35.9 C
Malta
Cuma, Ağustos 16, 2024
spot_img
spot_img

Shein ve Temu Ürünlerinde Yüksek Düzeyde Zehirli Kimyasal Madde Bulundu

Fransız Le Monde gazetesinin yaptığı bir araştırmaya göre, hızlı moda devleri Shein ve Temu’nun ürünlerinde yüksek seviylerde toksik kimyasal madde tespit edildi. Bazı ürünlerde bu maddelerin oranı, yasal sınırın yüzlerce katı olduğu belirtildi.

Güney Koreli yetkililer tarafından yapılan incelemede, Shein markalı ayakkabılarda üreme fonksiyonlarını etkileyen ftalat adı verilen kimyasal maddeye rastlandı. Yine aynı markanın şapkalarında ise formaldehit adı verilen kimyasal bulundu.Formaldehit, genellikle ev inşaat malzemelerinde ve mumyalamada kullanılan bir madde. Temu markalı iç tabanlıkta ise yüksek seviyede kurşun tespit edildi. Şirketler, güvenlik standartlarına uymak için yetkililerle çalışacaklarını açıkladı.

Hızlı moda markaları olarak bilinen Shein ve Temu, düşük kaliteli ve ucuz ürünler üretmeleriyle tanınıyor. Bu tür markalar, işçi hakları ve çevreye zarar verme konusunda da sık sık eleştiriliyor.

Shein ve Temu gibi markaların sorunları, aslında moda endüstrisindeki çok daha büyük bir sorunun belirtisi.Birçok ünlü batılı marka da benzer bir model izliyor. 2013’teki Rana Plaza faciasından bu yana moda endüstrisinde reform çağrıları yükseliyor.

H&M, Zara, Primark, Nike ve Mango gibi markalar da hızlı moda kategorisinde yer alıyor.

Bu gelişmeler, tüketicileri ürün seçiminde daha dikkatli olmaya çağırırken, moda endüstrisinin sürdürülebilirlik ve etik konulara daha fazla önem vermesi gerektiğini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz