24.9 C
Malta
Çarşamba, Temmuz 3, 2024
spot_img
spot_img

Sliema Preluna Oteli’nde Yangın! Turistler Tahliye Edildi, Trafikte Aksamalar Yaşandı

Sliema’nın popüler otellerinden Preluna Hotel’de bugün sabah saat 9.30 sıralarında çıkan yangın nedeniyle tedbir amaçlı olarak otel misafirleri tahliye edildi. Yangının şantiye alanında çıktığı ve kısa sürede kontrol altına alındığı belirtildi.

Polis, yangının otelin 3. katında çıktığını doğrularken, hasarın boyutları hakkında henüz bilgi verilmedi. Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, yangın otel arkasında devam eden inşaat çalışmalarının yapıldığı alanda meydana gelmiş.

Yangın sırasında otelde bulunan Hollandalı turist Eva, ailesiyle birlikte 8. katta olduklarını ve yangın alarmı çalınca acil çıkışları kullanarak otelden ayrıldıklarını ifade etti. Asansörlerin çalışmadığını söyleyen Eva, otelden merdivenlerle tahliye edildiklerini belirtti.

Bir diğer görgü tanığı olan 19 yaşındaki Alman turist Shirley ise yangın çıktığı sırada partneri ile birlikte kahvaltı yaptıklarını anlattı. Shirley, yangın alarmı çalınca ilk başta mutfakta bir şeylerin yandığını sandıklarını ancak paniğe kapılmadıklarını söyledi.

Daha sonra mutfaktan çıkan bir personelin yemekleri sıcak tutan lambaları söndürdüğünü ve otelde yangın olduğunu,tahliye olmaları gerektiğini söylediğini belirten Shirley, kendilerinin ve kahvaltı salonundaki diğer misafirlerin ana girişten tahliye edildiklerini ifade etti.

Shirley, otelden çıktıktan sonra balkonlarında oturmaya devam eden ve yangından habersiz görünen diğer misafirleri fark ettiğini ve bunlardan birinin kitap okuduğunu söyledi. Duman veya ateş görmediklerini belirten turist, kısa süre sonra inşaat alanındaki işçilerin de vinç yardımıyla tahliye edildiğini aktardı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir yaralanma meydana gelmezken, tüm misafirler saat 11.12’de otele geri dönebildi. Yangın nedeniyle Tower Road trafiğe kapatıldı ve sabahın büyük bir bölümünde trafik aksamaları yaşandı.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz