28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Somali’nin Savunma Bakanı, Türkiye Mezunu Abdulkadir Muhammed Nur

Türkiye’de üniversite eğitimini tamamlayan Abdulkadir Muhammed Nur, Somali kabinesinde Savunma Bakanı olarak görev yapıyor. Somali’nin Başbakanı Muhammed Hüseyin Roble, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Nur’u Savunma Bakanı olarak görevlendirmişti.

Abdulkadir Muhammed Nur Kimdir?

1985 yılında Somali’nin kuzeybatısındaki Baidoa kentinde doğan Abdulkadir Muhammed Nur, 2012-2016 yılları arasında Somali’nin Ankara Büyükelçiliğinde çeşitli diplomatik görevlerde bulundu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bursuyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde eğitim gören Nur, 2016 yılında mezun oldu.

İlk Yurt Dışı Ziyaretini Türkiye’ye Gerçekleştirdi

2020 yılında Somali Adalet Bakanı olarak göreve başlayan Nur, bu görevdeki ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapmıştı. Türkiye’nin Somali’deki eğitim yatırımlarının bir örneği olan Nur’un, yeni göreviyle iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmesi bekleniyor.

Türkiye’nin Soft Power Gücü

Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin, ülkelerine döndükten sonra önemli mevkilere gelmesi, Türkiye’nin soft power stratejisinin başarısını gözler önüne seriyor. Somali’nin yeni Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur’un atanması, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki etkisini bir kez daha kanıtlıyor.

Kaynak: AA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz