27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 13, 2024
spot_img
spot_img

Suriye’de Peş Peşe Depremler! Türkiye’de Birçok İl Sallandı

Suriye’nin Hama kentinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’nin Hatay ve Şanlıurfa illerinde de hissedildi. Saat 23.56’da gerçekleşen deprem, bölge halkında büyük paniğe yol açtı.

Suriye’nin Hama kentinde gece saatlerinde yaşanan 5.2 büyüklüğündeki deprem, Hatay ve Şanlıurfa’da da hissedildi. Deprem nedeniyle birçok vatandaş evlerinden dışarı çıktı. Saat 23.56’da gerçekleşen sarsıntı, kısa süreli paniğe neden oldu.

Peş Peşe Depremler!

Hama’da meydana gelen bu depremin öncesinde, saat 21.30 sularında yine aynı bölgede 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Peş peşe meydana gelen bu depremler, Türkiye’nin çevre illerinde de hissedildi.

Hatay Valiliği’nden Açıklama

Hatay Valiliği, AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgi doğrultusunda Hama merkezli 5.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini ve ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı. Valilik, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne de şu ana kadar herhangi bir ihbarın gelmediğini belirtti. Tedbir amacıyla, depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibinin yönlendirildiği bildirildi.

Kaynak: Milliyet

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz