Site icon Malta Haber

Taksim’de Filistin’e Destek Yürüyüşünde Türk Bayrağı Tartışması

Taksim Meydanı’nda, Filistin’e destek ve ABD ile İsrail’i protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte dikkat çeken bir olay yaşandı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan gruplar, Gazze katliamı ve Lübnan’daki sivil saldırılar nedeniyle İsrail ve destekçisi ABD’yi kınadı. Ancak, eyleme Türk bayrağıyla katılan bir kadın, Filistin Eylem Komitesi üyesi bir kadın tarafından uyarıldı.

Taksim’de Protesto Yürüyüşü

Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla saat 15.30’da Taksim Meydanı’nda bir araya gelen gruplar, “Kahrolsun İsrail”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Katil ABD 6. Filo’yu unutma” sloganları atarak Gümüşsuyu yönüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında dövizler taşındı ve polis gruplara müdahale etmeyerek sadece güvenlik önlemleri aldı.

Göstericiler, Gümüşsuyu İnönü Caddesi’ndeki Almanya Başkonsolosluğu önüne geldiklerinde bu kez “Kahrolsun Alman emperyalizmi” sloganları attılar. Protestocular, Dolmabahçe’ye yürüyüşlerine devam ederek eylemi basın açıklamasıyla sonlandırdı.

Türk Bayrağı Tartışması

Yürüyüş sırasında Türk bayrağı taşıyan bir kadın, Filistin Eylem Komitesi üyesi bir kadın tarafından alandaki bayrak politikasına uymadığı gerekçesiyle uyarıldı. Uyarı üzerine Türk bayrağı taşıyan kadın, “Hem Filistin’e destek veriyorum hem de Türk bayrağını taşımayı ihmal etmiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. Komite üyesi ise “Burada sadece Filistin bayrağı istiyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Tartışma, eylem sırasında kısa süreli bir gerilime neden oldu ancak protestolar planlandığı gibi devam etti.

Kaynak: T24

Exit mobile version