26.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 25, 2024
spot_img
spot_img

Telegram Kurucusu Pavel Durov Paris’te Tutuklandı

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Paris’in Le Bourget Havalimanı’nda tutuklandı. 39 yaşındaki iş insanı, Cumartesi akşamı özel jetinden inerken Fransız yetkililer tarafından gözaltına alındı. Yanında koruması ve kız arkadaşı olduğu belirtilen bir kadın da bulunuyordu.

Fransız haber portalı TF1/LCI’nin haberine göre, Durov Paris’e Azerbaycan’dan geldi ve hakkında bir arama emri bulunuyordu. Fransız makamları, Telegram platformunun uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara karşı işlenen suçlar ve dolandırıcılık gibi yasadışı faaliyetler için kullanıldığını, Durov’un da bu suçların “ortağı haline geldiğini” iddia ediyor.

Yarım milyardan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Telegram, diğer uygulamaların aksine hükümetlerle asla mesaj paylaşmadığını savunuyor. 2013 yılında Nikolai ve Pavel Durov kardeşler tarafından Moskova’da geliştirilen uygulama, özellikle diğer sosyal medya platformlarında kendine yer bulamayan aşırı siyasi hareketler için bir sığınak olarak görülüyor.

Telegram, ayrıca uyuşturucu ve silah kaçakçıları, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi aşırılıkçı örgütler ve aşırı sağcı gruplar tarafından da kullanıldığı iddialarıyla gündeme geliyor.

Kaynak: Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz