23.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

THY, Göbeklitepe Buğdayından Yapılan “Dünyanın İlk Ekmeği”ni İkram Edecek

Türk Hava Yolları (THY), Şanlıurfa’nın Göbeklitepe bölgesinde üretilen buğdaydan yapılan, “dünyanın ilk ekmeği” olarak nitelendirilen ekmeği yolcularına sunmaya hazırlanıyor. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 22 Eylül’de ABD’nin New York kentine yapılacak uçuşta bu özel ekmeğin yolculara ikram edileceğini açıkladı.

Göbeklitepe’nin Tarihi Zenginliği Havada Tanıtılacak

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, medeniyetin beşiği olarak bilinen Göbeklitepe’de 12 bin yıl önce tarımsal devrimin başladığını belirtti. Bu devrimde en önemli unsurlardan birinin ekmek olduğunu vurgulayan Bolat, “Evcilleştirilen buğday, hem günlük yaşamda hem de toplumsal ritüellerde büyük bir rol oynamış, buğdayın öğütülmesi ve ekmek yapımı, tarımsal üretim ve yerleşik hayata geçişin temelini oluşturmuştur” dedi.

Kültürel Tanıtıma Katkı

Bolat, Göbeklitepe’den elde edilen buğdayla yapılan ekmeğin, THY yolcularına sunulmasının Anadolu’nun zengin tarihini dünya çapında tanıtma misyonlarının bir parçası olduğunu söyledi. İlk olarak 22 Eylül’deki New York uçuşunda ikram edilecek olan bu ekmek, THY’nin üstün hizmet anlayışını ve Türkiye’nin kültürel mirasını tanıtma konusundaki kararlılığını gözler önüne seriyor.

Anadolu’nun Tarihî Mirası Havada Yaşatılıyor

Göbeklitepe buğdayından yapılan ekmek, gastronomi dünyasında da büyük bir öneme sahip. Bolat, bu ekmeğin hem inançlar hem de farklı kültürlerde büyük bir değer taşıdığını belirterek, yolcuların beğenisine sunulacak olan bu özel ikramın, kültürel zenginlikleri tanıtma noktasında önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kaynak: T24

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz