32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

THY, Küresel İletişim Kesintisinden Mağdur Olan Yolcularına İlave Haklar Tanıdı

Microsoft’a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike’tan kaynaklanan sorun nedeniyle, dünya genelinde bankalar, hastaneler ve hava yolları gibi şirketlerin internet hizmetlerinde aksaklıklar yaşanıyor. Türk Hava Yolları (THY), bu sorun nedeniyle seferleri iptal edilen yolcularına ilave haklar tanıdığını açıkladı.

THY, yaptığı açıklamada, havacılık sektörü de dahil olmak üzere birçok sektörü etkileyen bu teknik aksaklık nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, sistemsel aksaklıklar giderildikten sonra bugün uçuşu olan tüm yolcular, 25 Temmuz’a kadar işlem yapmaları kaydıyla, ilave haklara sahip olacaklar.

THY, uçuş saati geçmiş olmasına rağmen işlem yaptıramayan ve uçuşlara katılamayan yolcuların hak kaybı yaşamayacağını belirtti. Ayrıca, hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacağı ve rezervasyon değişikliklerinin ücretsiz gerçekleştirileceği bildirildi.

Teknik aksaklık nedeniyle biletleme, check-in ve rezervasyon işlemlerinde sorunlar yaşandığını belirten THY, yolcuların mağduriyetini en aza indirmek için gerekli adımları attığını vurguladı.

Kaynak: Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz