Site icon Malta Haber

THY Uçağı Acil İniş Yaptı: Kaptan Pilot Uçuş Sırasında Hayatını Kaybetti

Türk Hava Yolları’nın Seattle-İstanbul seferini gerçekleştiren Airbus A350 tipi uçağında kaptan pilot İlçehin Pehlivan, uçuş sırasında ani bir rahatsızlık geçirerek hayatını kaybetti. 59 yaşındaki Pehlivan, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle kentinden bu sabah havalanan TK204 sefer sayılı uçakta, kaptan pilotun baygınlık geçirmesi sonrası kokpit ekibi acil iniş kararı aldı. Ancak iniş gerçekleşmeden önce kaptan pilotun yaşamını yitirdiği açıklandı. Uçağın New York’a acil iniş yaptığı ve yolcuların İstanbul’a dönüşlerinin New York üzerinden planlandığı bildirildi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seattle-İstanbul seferini icra eden TC-LGR kuyruk tescilli Airbus A350 tipi uçağımızın kaptan pilotu İlçehin Pehlivan, sefer sırasında baygınlık geçirmiştir. Yapılan ilk müdahalelere rağmen kaptan pilotumuz hayatını kaybetmiştir.”

Pehlivan’ın 2007 yılından bu yana Türk Hava Yolları’nda görev yaptığı ve en son periyodik sağlık muayenesinin 8 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildiği, herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmediği de açıklandı.

Türk Hava Yolları ailesi, kaptan pilot Pehlivan için başsağlığı dilerken, kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına sabır temennisinde bulundu.

Kaynak: Ekonomim

Exit mobile version