Site icon Malta Haber

THY Uçağı Türbülansa Girdi: 6 Kişi Yaralandı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girerek 4 yolcu ve 2 kabin memurunun yaralanmasına neden oldu.

Olumsuz Hava Koşulları Türbülansı Tetikledi

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, TK24 sefer sayılı İstanbul-Taipei uçuşunu gerçekleştiren TC-JJE kuyruk kodlu uçağın, Taipei Havalimanı’na yaklaşık 2 saatlik bir mesafedeyken olumsuz hava şartları sebebiyle türbülansa maruz kaldığı belirtildi. Uçakta 214 yolcu ve 17 kişilik uçuş ekibi bulunuyordu. Türbülans sonucu 4 yolcu ve 2 kabin personeli hafif yaralandı.

İlk Müdahale Taipei’de Yapıldı

Uçak, Taipei Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaparken, sağlık ekipleri uçağı karşılayarak yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yapılan ilk kontrollerde ciddi bir sağlık sorununa rastlanmadı; ancak iki yolcu, talepleri üzerine hastaneye sevk edildi.

THY: “Yolcu Güvenliği Önceliğimiz”

THY, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ve yolcuların yanı sıra ekibin sağlık durumunun yakından takip edildiğini belirtti. Havayolu şirketi, uçuş ve yolcu güvenliğini her zaman ön planda tuttuklarının altını çizdi.

Türbülans, uçuşların karşılaşabileceği doğa olayları arasında yer alırken, uzmanlar, uçuş esnasında emniyet kemerlerinin takılı olmasının önemine dikkat çekiyor.

Kaynak: Turizm News

Exit mobile version