28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Transport Malta Duyurdu: Otobüs Seferlerinde Değişiklikler!

Malta Toplu Taşımacılığı, yaz aylarında daha rahat seyahat etmeniz için otobüs seferlerinde düzenlemeler yaptığını duyurdu. 9 Haziran 2024 Pazar günü itibariyle yürürlüğe girecek yeni tarifeler, 7 Temmuz 2024 Pazar günü itibariyle ise ek güncellemelerle devam edecek.

Popüler Plajlara Uzanan Hatlar:

Yeni düzenlemeler kapsamında bazı güzergahlar popüler yazlık mekanlara uzatılıyor. Għadira Plajı’na uzatılacak 49 numaralı Valletta-Għadira hattı, akşam geç saatlere kadar hizmet verecek. Mavi Grotta’ya uzatılacak 74 numaralı Valletta-Żurrieq hattı ile Lapsi Körfezi’ne uzatılacak 109/109A numaralı Siġġiewi-Baħrija hattı da yeniliklerden faydalananlar arasında. Ayrıca, Ċirkewwa’dan Ġnejna Körfezi’ne uzatılacak olan 101/101B numaralı Mġarr-Ċirkewwa hattı plaj keyfini toplu taşıma ile yaşamak isteyenler için ideal olacak.

Sefer Sıklığı Düzenlemeleri:

Yeni tarifelerde sefer sıklığı düzenlemeleri de bulunuyor. Eğitim yılının bitmesiyle birlikte 43 numaralı Valletta-Naxxar hattının sefer sıklığı Temmuz ayında her 60 dakikaya düşecek. Benzer şekilde, 61 numaralı Valletta-Ħaż-Żebbug hattında 15 dakikadan 20 dakikaya, 72 numaralı Valletta-Qrendi ve 73 numaralı Valletta-Żurrieq hatlarında 20 dakikadan 30 dakikaya, 90 numaralı Valletta-Ħaż-Żabbar hattında ise 20 dakikadan 60 dakikaya çıkarılacak sefer aralıkları yoğunluk dışı dönemleri kapsayacak.

Yoğun Talep Gören Hatlarda Sıklaştırma:

Ancak yoğun talep gören hatlarda sefer sıklığı artırılıyor. Sliema-Buġibba arasında hizmet veren 212 numaralı hatta Haziran ayında ek seferler eklenirken, Temmuz ayında bu sayı daha da yükseltilecek. 221 numaralı Buġibba-Ċirkewwa hattında sefer sıklığı Haziran’da 30 dakikadan 20 dakikaya, Temmuz ayında ise 15 dakikaya düşecek. Aynı güzergahı takip eden 222 numaralı Sliema-Ċirkewwa hattında da yoğun saatlerde sefer sıklığı 20 dakikadan 15 dakikaya inecek.Hem 223 numaralı Buġibba-Għajn Tuffieħa hem de 225 numaralı Sliema-Għajn Tuffieħa hatlarında yoğun saatlerde sefer sıklığı 60 dakikadan 20 dakikaya düşecek. Bunlara ek olarak, Mġarr-Marsalforn arasında hizmet veren 322 numaralı hattın sefer sıklığı 90 dakikadan 45 dakikaya inecek. Yaz aylarında ise 53 numaralı Valletta-Rabat hattı neredeyse tüm gün boyunca her 30 dakikada bir hizmet verecek.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Eğitim yılının bitmesiyle birlikte X1A numaralı Ċirkewwa-Malta Üniversitesi ve 150 numaralı Lascaris-MCAST hatları Temmuz ayında hizmet vermeyecek.

Yeni sefer tarifeleri, hem yerli halkın hem de turistlerin yaz aylarında daha rahat seyahat etmesini sağlayacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz