Site icon Malta Haber

Transport Malta Duyurdu: Otobüs Seferlerinde Değişiklikler!

Malta Toplu Taşımacılığı, yaz aylarında daha rahat seyahat etmeniz için otobüs seferlerinde düzenlemeler yaptığını duyurdu. 9 Haziran 2024 Pazar günü itibariyle yürürlüğe girecek yeni tarifeler, 7 Temmuz 2024 Pazar günü itibariyle ise ek güncellemelerle devam edecek.

Popüler Plajlara Uzanan Hatlar:

Yeni düzenlemeler kapsamında bazı güzergahlar popüler yazlık mekanlara uzatılıyor. Għadira Plajı’na uzatılacak 49 numaralı Valletta-Għadira hattı, akşam geç saatlere kadar hizmet verecek. Mavi Grotta’ya uzatılacak 74 numaralı Valletta-Żurrieq hattı ile Lapsi Körfezi’ne uzatılacak 109/109A numaralı Siġġiewi-Baħrija hattı da yeniliklerden faydalananlar arasında. Ayrıca, Ċirkewwa’dan Ġnejna Körfezi’ne uzatılacak olan 101/101B numaralı Mġarr-Ċirkewwa hattı plaj keyfini toplu taşıma ile yaşamak isteyenler için ideal olacak.

Sefer Sıklığı Düzenlemeleri:

Yeni tarifelerde sefer sıklığı düzenlemeleri de bulunuyor. Eğitim yılının bitmesiyle birlikte 43 numaralı Valletta-Naxxar hattının sefer sıklığı Temmuz ayında her 60 dakikaya düşecek. Benzer şekilde, 61 numaralı Valletta-Ħaż-Żebbug hattında 15 dakikadan 20 dakikaya, 72 numaralı Valletta-Qrendi ve 73 numaralı Valletta-Żurrieq hatlarında 20 dakikadan 30 dakikaya, 90 numaralı Valletta-Ħaż-Żabbar hattında ise 20 dakikadan 60 dakikaya çıkarılacak sefer aralıkları yoğunluk dışı dönemleri kapsayacak.

Yoğun Talep Gören Hatlarda Sıklaştırma:

Ancak yoğun talep gören hatlarda sefer sıklığı artırılıyor. Sliema-Buġibba arasında hizmet veren 212 numaralı hatta Haziran ayında ek seferler eklenirken, Temmuz ayında bu sayı daha da yükseltilecek. 221 numaralı Buġibba-Ċirkewwa hattında sefer sıklığı Haziran’da 30 dakikadan 20 dakikaya, Temmuz ayında ise 15 dakikaya düşecek. Aynı güzergahı takip eden 222 numaralı Sliema-Ċirkewwa hattında da yoğun saatlerde sefer sıklığı 20 dakikadan 15 dakikaya inecek.Hem 223 numaralı Buġibba-Għajn Tuffieħa hem de 225 numaralı Sliema-Għajn Tuffieħa hatlarında yoğun saatlerde sefer sıklığı 60 dakikadan 20 dakikaya düşecek. Bunlara ek olarak, Mġarr-Marsalforn arasında hizmet veren 322 numaralı hattın sefer sıklığı 90 dakikadan 45 dakikaya inecek. Yaz aylarında ise 53 numaralı Valletta-Rabat hattı neredeyse tüm gün boyunca her 30 dakikada bir hizmet verecek.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Eğitim yılının bitmesiyle birlikte X1A numaralı Ċirkewwa-Malta Üniversitesi ve 150 numaralı Lascaris-MCAST hatları Temmuz ayında hizmet vermeyecek.

Yeni sefer tarifeleri, hem yerli halkın hem de turistlerin yaz aylarında daha rahat seyahat etmesini sağlayacak.

Exit mobile version