27.9 C
Malta
Pazartesi, Eylül 9, 2024
spot_img
spot_img

Tunceli’de Askeri Araç Uçuruma Yuvarlandı: 4 Asker Şehit

Tunceli’nin Ovacık ve Hozat ilçeleri arasındaki Karaoğlan mevkiinde, kontrolden çıkan zırhlı askeri araç uçuruma yuvarlandı. Kaza sonucu yaralanan 5 askerden 4’ü, helikopterle kaldırıldıkları hastanede şehit düştü.

Acı Haberi Bakan Yerlikaya Duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit olan askerlerle ilgili acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. “Milletimizin başı sağ olsun” ifadesiyle paylaştığı mesajında Bakan Yerlikaya, şu açıklamayı yaptı:

“Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun.”

Türkiye’nin Dört Bir Yanına Şehit Ateşi Düştü

Kazanın ardından Türkiye’nin farklı şehirlerine şehit ateşi düştü. Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’in acı haberi, Tokat’ta yaşayan ailesine ulaştı. Tokat Valisi Abdullah Köklü ve yetkililer tarafından verilen acı haberin ardından şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Tacettin ve Gülten Kızılateş çiftinin dört çocuğundan biri olan Doğan Kızılateş’in cenazesi, yarın ikindi namazı sonrası Tokat’ta toprağa verilecek.

Okullarda Saygı Duruşu Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli’deki trafik kazasında şehit olan askerler için yarın eğitim-öğretim yılının ilk gününde, 81 ildeki okullarda bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Türkiye Yasta

Tunceli’de yaşanan acı olay, tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz