28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Turizm Sektöründe Çalışan Yabancı İşçiler İçin Beceri Kartı Desteği!

Malta’da turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, artık yabancı çalışanlarının Beceri Kartı masraflarının yarısını karşılayabilecek!

Peki, nedir bu Beceri Kartı?

Bu ay itibariyle zorunlu hale gelen Beceri Kartı, AB dışından gelen otel, bar ve restoran çalışanlarının sahip olması gereken bir beceri belgesi niteliğindedir. Kartın ücreti ise €475’dir.

Malta Enterprise ve Turizm Çalışmaları Enstitüsü (ITS) iş birliği ile hayata geçirilen “Beceri Kartı Desteği” isimli bu yeni program, turizm sektöründe yüksek talep gören iş gücünü daha erişilebilir kılmayı hedefliyor.

İşverenler Nasıl Faydalanacak?

Yabancı çalışanları adına Beceri Kartı başvurusu yapan işverenler, bu program sayesinde bir vergi kredisi kazanarak masrafların %50’sini geri alabilecek.

Malta Enterprise ve ITS tarafından yapılan ortak açıklamada, “Beceri Kartı ile ilgili mali yükümlülüğün bir kısmını karşılayarak, bu program yetenekli ve rekabetçi bir iş gücü yaratmayı hedefliyor. Bu sayede ülkenin kilit sektörlerinden biri olan turizm daha da büyüyerek sürdürülebilirlik ve kalite kazanacak.” ifadelerine yer verildi.

Bilgi Toplantısı ile Başvurular Açıklanacak!

Malta Enterprise ve ITS, 4 Haziran saat 10:00’da program hakkında ayrıntılı bilgi vermek üzere bir çevrimiçi toplantı düzenleyecek. Toplantıda başvuru süreci, uygunluk kriterleri ve programın avantajları ele alınacak.

İşletme sahipleri ve yöneticileri 3 Haziran tarihine kadar toplantıya kayıt yaptırabilirler.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz