29.9 C
Malta
Cumartesi, Haziran 29, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye, EURO 2024’te Kaderini Çekya Karşısında Belirleyecek

A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu’ndaki son maçında bu akşam Çekya ile karşı karşıya geliyor. Hamburg’daki Volkspark Stadı’nda saat 22.00’de başlayacak kritik mücadele, TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Beraberlik Bile Yeterli

Portekiz yenilgisiyle sarsılan Ay-yıldızlılar, 3 puanla grup ikinciliğini koruyor. Çekya karşısında alınacak bir beraberlik, Türkiye’yi doğrudan son 16 turuna taşıyacak. Ancak olası bir mağlubiyette, Gürcistan – Portekiz maçının sonucu belirleyici olacak.

Muhtemel 11 ve Eksikler

Milli Takım’da Orkun Kökçü ve Mert Günok sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyebilir. Ayrıca Portekiz maçında cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı da Çekya karşısında sahada olamayacak. Teknik direktör Montella’nın muhtemel 11’i ise Altay; Mert Müldür, Kaan, Merih, Ferdi; İsmail, Hakan; Barış Alper, Yusuf, Kerem ve Kenan şeklinde.

Geçmiş Karşılaşmalar

Türkiye ile Çekya A Milli takımları bugüne kadar 11 kez karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar bu maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. En unutulmaz karşılaşma ise EURO 2008’de yaşandı. Milliler, Çekya’yı 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Son 16 Turunda Kimler Bekliyor?

Türkiye, Çekya’yı yenerek grubu ikinci sırada tamamlarsa D Grubu lideri Avusturya ile eşleşecek. En iyi grup üçüncülerinden biri olarak tur atlaması halinde ise İspanya veya İngiltere ile karşılaşacak.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz