25.9 C
Malta
Cuma, Ağustos 16, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye ve Irak Arasında Vize Serbestliği: 15-50 Yaş Arası Iraklılar İçin Yeni Dönem

Türkiye ile Irak arasındaki Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu katılırken; Irak’tan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza Al Abbasi, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ve IKBY İçişleri Bakanı Reber Ahmet hazır bulundu.

Toplantı sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iki ülke arasındaki önemli gelişmeleri duyurdu. Fidan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Bağdat ziyareti sırasında mutabık kaldığımız 15-50 yaş arası Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulamasını 1 Eylül itibarıyla başlatıyoruz. Bu, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerde önemli bir adım” dedi.

Bakan Fidan, Türkiye ve Irak arasındaki güvenlik, askeri ve istihbari işbirliğinin de toplantıda ele alındığını belirterek, özellikle PKK ile mücadele konusunda işbirliğinin artırılacağını vurguladı. Ayrıca, Filistin meselesinde Türkiye ve Irak’ın ortak bir duruş sergilediğini ifade eden Fidan, “Iraklı kardeşlerimizle bu hususu da ele alma fırsatımız oldu. Biz Irak’la Filistin meselesinde tek ses, tek yüreğiz” diye konuştu.

Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ise, toplantıda imzalanan askeri ve güvenlik işbirliği zaptının iki ülke tarihindeki ilk mutabakat zaptı olduğuna dikkat çekti. Hüseyin, bu adımın Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemi başlatacağını belirtti.

Kaynak: Cumhutiyet

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz