25.9 C
Malta
Salı, Eylül 3, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de Kuyumcular Gurbetçileri Arıyor: “Bu Yıl Altın Alışverişinde Göremedik”

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, gurbetçilerin bu yıl memleketlerine gelmek yerine tatil bölgelerini tercih ettiğini belirterek, altın alışverişindeki durgunluktan yakındı. Başman, “Gurbetçi kardeşlerimizi bu yıl altın alışverişinde göremedik” diyerek, durumun kuyumculuk sektörüne olumsuz yansıdığını ifade etti.

Pandemi ve Kahramanmaraş merkezli büyük depremler gibi etkenler nedeniyle gurbetçilerin son yıllarda memleketleri yerine daha çok turistik bölgelerde tatil yapmayı tercih ettiğini belirten Başman, bu durumun Adana’daki altın satışlarını ciddi şekilde etkilediğini söyledi. “Gurbetçi yok denecek kadar az” diyen Başman, özellikle Avrupa’dan gelen gurbetçilerin tatil bölgelerine yönelmesi ve Çukurovalı çiftçilerin düşük gelir elde etmesi nedeniyle altına yatırımın azaldığını vurguladı.

Altın Sektöründe Durgunluk Hakim

Adana’da dört kuşaktır kuyumculuk yapan ve altın imalatı ve toptancılığıyla uğraşan Bülent Dalyan da altın alışverişinde gurbetçi yoğunluğunun bu sezon yok denecek kadar az olduğunu belirtti. Mesleğe başladığı yıllardaki hareketlilikle son dönemi karşılaştıran Dalyan, “Bu aylarda gurbetçiler gelirdi, düğün, sünnet organizasyonları olurdu. Çiftçilerimiz de hasat sonrası birikimlerini altına yatırırdı. Ancak bu sene hem çiftçimizin morali bozuk hem de gurbetçimiz yok denecek kadar az” dedi.

“Düğün Sezonu Var Ama Satış Yok”

Düğün sezonu olmasına rağmen takı satışlarında beklenen hareketliliğin olmadığını belirten Dalyan, gurbetçilerin gelmemesi ve çiftçilerin yeterli gelir sağlayamamasının kuyumculuk sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti. Kuyumcular, altın alışverişinde yaşanan bu durgunluk karşısında endişeli ve yeni çözümler arayışı içinde.

Adana Kuyumcular Odası ve altın ticareti yapan kuyumcular, gurbetçilerin yeniden memleketlerine dönmesi ve altın alışverişindeki hareketliliğin eski günlerine dönmesini umut ediyor.

Kaynak: Artı33

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz