Site icon Malta Haber

Türkiye’den Almanya’ya giden araçta 11 kilo altın ele geçirildi!

Türkiye'den Almanya'ya gitmekte olan aracın yakıt deposunda piyasa değeri 500 bin Euro'yu aşan altın yakalandı

18 Eylül 2022

Sırbistan’ın Gradina sınır kapısında gümrük memurları Türkiye’den Almanya’ya gitmekte olan aracın deposuna saklanmış piyasa değeri 500 bin Euro’yu aşan 11 kilo altın ele geçirdi.

Türkiye’den Avrupa’ya giderken kayıtsız şekilde gümrüklerden altın ve para geçirmek isteyen kişilerin yakalanması haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Sırbistan’ın Gradina sınır kapısında gümrük memurlarının yolculara kişisel bagajlarında beyan edilmemiş bir şeyler bulunup bulunmadığı sorusuna hayır yanıtı veren yolcuların olduğu araç içinde yapılan aramalarda 11 kilo altın ele geçirildi.

Polislerin ve gümrük memurlarının aracın yakıt deposunda şüpheli bir şeyleri farketmesiyle araç ayrıntılı olarak arandı. Depoda yakıt dışında başka şeylerin farkeden polisin “ne olduğu” sorularına sürücü ısrarla yakıt yanıtını verirken bir yolcu aramalara ve daha fazla incelemeye dayanamayarak depoda altın olduğunu itiraf etti.

Savcı ve İçişleri Bakanlığı Yolsuzlukla Mücadele Özel Dairesi’ne verilen bu bilgi sonrasında suç teknisyenlerinin aracı incelemesiyle depoya saklı 13 paket altın çıkarıldı. Toplamda 10.852 gr altın ele geçirildi.

Piyasa değeri 500 bin Euro’nun üzerinde olan altınlara el konuldu.

Turizm Avrupa

Exit mobile version