Site icon Malta Haber

Uluslararası Basından AB’ye Çağrı: İsrail ile Ortaklık Anlaşmasını Bitirin

Uluslararası basın kuruluşları ve insan hakları örgütleri, Avrupa Birliği’ni (AB) İsrail’in Gazze’deki sivil katliamlarına karşı sessiz kalmakla suçlayarak, AB-İsrail Ortaklık Anlaşması’nın derhal askıya alınmasını ve İsrailli yetkililere yönelik yaptırımların uygulanmasını talep etti. 7 Ekim’den bu yana, İsrail’in saldırıları sonucu 40 binden fazla sivilin yaşamını yitirdiği, 130 gazetecinin ise öldürüldüğü bildirildi. Bu gelişmeler karşısında AB’ye acil harekete geçme çağrısı yapıldı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonu’nun Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis’e hitaben yazılan ortak mektup, 27 AB üyesi ülkenin dışişleri bakanlarına da gönderildi. Mektup, 29 Ağustos’ta Brüksel’de düzenlenecek AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde iletildi.

Bu kritik mektubun altında, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Gazetecileri Koruma Komitesi ve Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) gibi uluslararası kuruluşların yanı sıra Türkiye’den DİSK Basın-İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Gazeteciler Cemiyeti Derneği (GCD) gibi yerel örgütlerin imzaları bulunuyor.

AB’nin bu çağrıya nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Karar

Exit mobile version