25.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Uyuşturucu bağımlısı hırsız, kefaletle serbest bırakıldı

Pazar günü Ħamrun’da meydana gelen olayda, 39 yaşındaki inşaat işçisi Nicholai Azzopardi, bir dükkândan altı şişe alkol çalarken suçüstü yakalandı.

Duruşmada, Azzopardi’nin uyuşturucu bağımlılığına dikkat çeken Yargıç Joe Mifsud, Caritas’a (Uyuşturucu Bağımlılarının Rehabilitasyon Vakfı) gitmeyi bırakmasını vurgulayarak yardım alması gerektiğini belirtti.

Azzopardi, Pazar günü saat 10.00 ile 13.00 arasında meydana gelen içki hırsızlığını kabul etti ve aynı gün içinde başka bir deneme daha yaptığını itiraf etti.

Ayrıca, 2021 yılında benzer suçlarla ilgili verilen bir koşullu tahliye emri altında bu suçları işlemekle suçlanıyor.

Avukatı Mark Mifsud Cutajar, müvekkilinin polise verdiği ifadesinde suçunu kabul ettiğini ve bugün mahkemede suçunu resmen itiraf etmeye istekli olduğunu bildirdi.

Mahkeme, Azzopardi’nin suçuyla ilgili olarak karar vermeden önce tamamen itiraf etmesini bekleyeceğini açıkladı.

Kararın açıklanmasını beklerken, mahkeme, Azzopardi’nin mağdura tam miktarı geri ödemesini talep etti. Bazı malların zaten iade edildiği, ancak bekleyen borcun 162 Euro olduğu belirtildi.

Azzopardi, 5.000 Euro kefaletle serbest bırakıldı ve hafta sonu 22.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı konuldu.

Mahkeme, Azzopardi’ye inşaat alanında çalışırken özenli davranmasını ve güvenlik önlemlerini almasını, aynı zamanda sorunlardan ve uyuşturucudan uzak durmasını tavsiye etti.

Mahkeme Yargıcı, vedalaşma sırasında “Uyuşturucu kimseyi öldürmedi. Disiplin, kimseye zarar vermedi. Gölgedekiler sana mezar kazarken, onlar senin başını belaya sokuyor,” şeklinde uyarıda bulundu ve Azzopardi ise anlayışla başını salladı.

Davayı Savcı Elisia Scicluna yürüttü.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz