21.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Uzaya balon yolculuğu! İlk deneme uçuşu gerçekleştirildi

Uzay turizmi heyecanı giderek artıyor! “Space Perspective” isimli uzay turizmi şirketi, insanları Dünya’nın 32 kilometre yukarısına taşıyacak dev bir balonun inşasını tamamlayarak ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdi. Bu heyecan verici yolculuğun bedeli 125 bin dolar olarak belirlenirken, uçuşların bu yılın sonunda başlaması planlanıyor. Her şey planlandığı gibi giderse şirket, uzayın sınırına götürülen en fazla insan rekorunu kıracak.

Uzaya Balonla Yolculuk

Space Perspective, uzay meraklılarını heyecanlandıran bir projeye imza atıyor. Şirket, bilet alan müşterilerini uzaya taşıyabilecek küre şeklinde bir kapsül tasarladı. Bu dev balonla 8 kişiye kadar uzayın uç noktalarına seyahat etme imkanı sunulacak.

Lüks ve Konforlu Yolculuk

İlk deneme uçuşunu başarıyla tamamlayan Space Perspective, yolcularına lüks ve konforlu bir deneyim vadediyor.Kapsülde yer alan açık bar ve tuvalet, uzay yolculuğunu unutulmaz kılacak. Yolcular, kapsülün içindeyken Dünya’nın 360 derecelik manzarasının keyfini çıkarabilecekler.

Aile ve Arkadaşlarla Uzay Yolculuğu

Space Perspective, uzay balonuyla aileniz ve arkadaşlarınızla da seyahat etmenize imkan veriyor. Şirket, rezervasyon formunda uzay seyahatine uygun durumlar arasında arkadaş ve aile toplantıları, şirket toplantıları ve özel kutlamalar yer alıyor.

En Geniş İç Mekan

Space Perspective’in uzay balonuyla ilgili en dikkat çekici özelliklerinden biri de geniş iç mekanı. Şirketin X sitesinde yer alan bilgilere göre, balonun kapsülü “şimdiye kadar yapılmış herhangi bir insanlı uzay uçuşu kapsülünün en geniş iç mekanına sahip”.

Uzayın Sınırına Yolculuk

Space Perspective’in uzay balonu, Dünya atmosferinin yaklaşık 29 kilometre üzerinde duracak. Bu sayede yolcular,uzayın sınırında eşsiz bir deneyim yaşayabilecekler. Şirket, bu sayede uzayın sınırına götürülen insan sayısında yeni bir rekor kırmayı hedefliyor.

Uçuş Ne Zaman Başlayacak?

Space Perspective’in uzay balonuyla uçuşlarının bu yılın sonunda başlaması planlanıyor. Uçuş biletleri için 125 bin dolar ödemeniz gerekiyor. Uçuşlara en az bin dolar depozito ile rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Uzay Turizmi Heyecanı Artıyor

Space Perspective’in uzay balonuyla gerçekleştirdiği bu başarılı deneme uçuşu, uzay turizmi heyecanını bir üst seviyeye taşıyor. Bu gelişme, gelecekte uzay seyahatlerinin daha da yaygınlaşacağını ve erişilebilir hale geleceğini gösteriyor.

Kaynak: ntv.com.tr

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz