29.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Valletta’da Yılbaşı Coşkusu: Geçen Yıl Ara Verilen Havai Fişek Gösterisi Geri Dönüyor

Malta’nın 2024’e geri sayımına katılması beklenen 50.000 kişi, Valletta’daki St George’s Square’de bir araya gelecek ve Emma Muscat ve AIDAN gibi yerel yeteneklerin de aralarında bulunduğu sanatçılarla dolu bir etkinliğe tanıklık edecek.

Pazar günü saat 20.30’da başlayacak olan etkinlik, Valletta Kültür Ajansı Başkanı Jason Micallef’in Cuma günü yaptığı açıklamaya göre “muazzam bir gösteri” olacak.

Micallef, “En iyisini en sona sakladık,” diyerek etkinliği, Valletta’nın son birkaç haftadır ev sahipliği yaptığı bir dizi mevsimsel etkinliğin doruk noktası olarak nitelendirdi.

Valletta yıllardır herkesin katıldığı bir halk Yılbaşı partisine ev sahipliği yapmaktadır, ancak etkinlik, COVID-19 salgını nedeniyle iki yıl boyunca durmuştu. Geçen yıl geri döndüğünde kutlama, akşamın en ikonik cazibelerinden biri olan havai fişek gösterisinden yoksundu.

Geçen yıl Valletta’da bir havai fişek gösterisini finanse etmek yerine, turizm bakanlığı bunu Clayton Bartolo’nun memleketi Mellieħa’da desteklemeyi tercih etti.

Ancak bu yıl havai fişekleri başkent şehrine geri dönüyor ve katılımcılar, Micallef’in açıklamasına göre geri sayıma yakın 15 dakikalık bir havai fişek gösterisi bekleyebilirler.

Gecenin başlangıcını Lara and the Jukeboys yapacak, ardından özel konuklar arasında The Palace String Orchestra, AIDAN, Drakard, Jasmine, Sarah Bonnici ve Emma Muscat yer alacak.

2024’e geri saymak için DJ Koroma ve DJ Miggy görev alırken etkinliği Ron, Taryn Mamo Cefai ve Keane Cutajar yönetecek.

“Yılbaşı kutlamaları, Malta nüfusun bir araya gelmesi için önemli bir an,” diyen Kültür Bakanı Owen Bonnici, farklı arka planlardan ve yaşam tarzlarından gelen insanların “omuz omuza” toplandığını görmek kadar önemli olduğunu belirtti.

Gece boyunca genişletilmiş saatlerde çalışacak toplu taşıma, kutlamalar sırasında içki içmek isteyenlere güvenli çözümler sunmanın yanı sıra sokakları kalabalıktan uzak tutmayı amaçlamaktadır. Genel asansörler de normal çalışma saatlerinin ötesinde açık kalacaktır.

Etkinliğe katılamayanlar için, ücretsiz olan etkinlik, TVM gibi çeşitli yerel televizyon kanallarında yayınlanacaktır.

Micallef, yıllık geri sayımın başkentteki en fazla insanın toplandığı an olduğunu belirtirken, Noel etkinliklerinin her gün Valletta’ya yaklaşık 10.000 kişiyi çektiğini sözlerine ekledi.


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz