Site icon Malta Haber

Volvo’dan Türkiye’ye Şok: Sedan Modellerin Satışı Duruyor!

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, son dönemde artan gümrük vergilerinin etkisiyle Türkiye’de sedan modellerinin satışını durdurma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 11.646 adetlik satış rakamıyla tüm zamanların rekorunu kıran Volvo Car, sedan modellerin ithalatını sonlandırarak pazarda farklı bir strateji izlemeye hazırlanıyor.

Sedan Modelleri Türkiye’ye Gelmeyecek

Habertürk’te yer alan habere göre, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, Volvo’nun kompakt SUV modeli XC40’ın benzinli motor seçeneğinin artık sunulmadığını ve modelin EX40 ismiyle yalnızca elektrikli olarak satışa devam edeceğini belirtti.

Emiroğlu, sedan modellerin Türkiye pazarındaki durumuna ilişkin olarak, “Sedan modellerimiz Çin’de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamızda son gümrük vergilerinin etkisi büyük oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye’de sedan otomobil satmayı planlamıyoruz,” ifadelerini kullandı.

2023 Yılında Satış Rekoru Kırıldı

Volvo Car’ın 2023 yılında Türkiye’deki satış başarısına da değinen Emiroğlu, “Son 6 yıldır Türkiye’yi yurtdışından izleme fırsatım oldu ve bu süre zarfında elde edilen başarıyı görmek gurur vericiydi,” dedi. 2024 yılında yeni bir rekor hedeflediklerini belirten Emiroğlu, yıl sonu pazar beklentilerinin 850.000 adet civarında olduğunu söyledi. Yılın kalan 5 ayında satışların yavaşlayabileceğini öngören Emiroğlu, “Marka olarak 2024’ü, 2023’ün üzerinde kapatmayı planlıyoruz. Daralan pazarda büyüyerek pazar payımızı artırmak istiyoruz,” diye ekledi.

Ek Gümrük Vergileri Kararı Etkiledi

Çin menşeli elektrikli araçlara getirilen yüzde 40’lık ek vergi, Temmuz 2024’ten itibaren Çin’den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli oldu. Volvo’nun sedan satışlarını durdurma kararında bu vergi artışının etkili olduğu belirtiliyor.

Bu gelişmeyle birlikte, Volvo’nun Türkiye pazarındaki stratejisinde önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Euro News

Exit mobile version