Site icon Malta Haber

Yargıç, Jean Paul Sofia’nın raporunu tamamlıyor

Yargıç Marse-Ann Farrugia, Jean Paul Sofia’nın inşaattaki ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlama aşamasına gelmiştir.

Ölümlü kaza altı ay önce gerçekleşmişti. Davaya yakın kaynaklar, Yargıç Farrugia’nın raporunu tamamlama aşamasında olduğunu belirtti. Ancak tamamlanma süresi hakkında bilgi verilmedi.

Jean Paul Sofia, Aralık ayında Corradino’da bir inşaat kazasında hayatını kaybetmişti. Kazada beş işçi kurtarılmış ve Sofia’nın cansız bedeni 14 saatlik aramanın ardından bulunmuştu. Sofia’nın annesi, olayla ilgili bağımsız bir kamu soruşturması yapılması için kampanya yürütmektedir.

Başbakan Robert Abela, Nisan ayında Yargıç Farrugia’ya yazdığı bir mektupta, soruşturmanın mümkün olan en kısa sürede sonuçlanmasını istemiştir.

Abela, soruşturmanın sonuçlanması için adaletin ilerlemesi gerektiğini ve sorumluların eylemlerinin hesabını vermesi gerektiğini vurgulamıştır. Malta’nın insan haklarını koruma ve hayatı koruyan yapılar getirme görevi olduğu belirtilmektedir. Yasal kaynaklar, soruşturmanın tamamlanması için zaman alabileceğini ve adli soruşturmaların derlenmesinin özellikle bu tür davalarda zaman aldığını ifade etmiştir.

Soruşturmanın devam ettiği ve projenin arkasındaki şirketlerin ifade vermeye çağrıldığı belirtilmektedir. Yapı ve İnşaat İdaresi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumu da soruşturma başlattıklarını bildirmiş ancak daha fazla açıklama yapmamışlardır.

Exit mobile version